ÎPS Mitropolit Vladimir a botezat 5 copii dintr-o familie numeroasă și vulnerabilă social

118

Joi, 9 septembrie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cinci copii dintr-o familie numeroasă și vulnerabilă social din sectorul Ciocana al Capitalei.

Botezul a avut loc la biserica cu hramul Sf. Dumitru din Chișinău, unica biserică din municipiu ce are amenajat un baptistier pentru botezul maturilor.

Alături de Mitropolit la Taina Botezului s-au rugat: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, parohul bisericii „Sf. Dumitru” și pr. Ioan Ursu, parohul bisericii „Sf. Prooroc Daniel” din Chișinău.

Împreună cu copiii a primit Botezul și mama lor, roaba lui Dumnezeu Valeria.

Cu acest binecuvântat prilej, Mitropolitul Vladimir le-a urat celor botezați să trăiască toată viața după învățătura Sfintei Biserici Ortodoxe și să-și pună cu încredere nădejdea în Dumnezeu cel Atotputernic.

„Botezul în numele Dumnezeului Treimic este o „naștere de Sus” – prin care omul este iarăși sădit în Împărăția cerească, deoarece el încă de la crearea lui trebuia permanent „să se nască cu voința din Duh, pentru ca același om să fie făptură a lui Dumnezeu, după fire, și fiu al lui Dumnezeu, după har.

Nou botezații Petru, Vladimir, Damian, Taisia, și pruncul Mihail, S-au îmbrăcat în haine de lumină. Și-au dobândit câte un înger păzitor, pe care pomenindu-l în rugăciunile lor, vor reuși să iasă biruitori asupra ispitelor pe care poate viața le va aduce în fața lor. Ne-am rugat lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletului lor și a nașilor care și-au pus sufletul chezaș în fața lui Dumnezeu pentru creșterea lor spirituală”, a spus la finalul botezului ÎPS Mitropolit Vladimir.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2047

Părinţii trebuie să-şi ţină în braţe copiii la Liturghie!

Prezenţa copiilor în biserică este, de multe ori, foarte „simţibilă“ prin gesturile fireşti ale copilăriei. Mie mi se pare frumoasă o pildă pe care am citit-o de curând la unul dintre marii făcători de cărţi de pilde. Se povesteşte, la un moment dat, că într-o pădure din aceasta indiană se ruga un brahman. O femeie […]