ÎPS Arhiepiscop Petru a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hîncu

430

Marți, 13 iulie 2021, când este cinstit Soborul celor 12 Sfinți Apostoli, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Cuv. Parascheva” – Hîncu.

Săvârșirea acestei slujbe arhierești în această Sfântă Mănăstire a fost prilejuită de cinstirea Icoanei Maicii Domnului Făcătore de Minuni „Balîkina”, copia căreia veche de peste 300 ani a fost adusă în acest așezământ monahal de Înaltpreasfinția Sa.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Ierarh în prezența a unui sobor de slujitori și a multor credincioși prezenți, în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un cuvânt predicatorial, în care a reflectat secvențe din istoria Icoanei Maicii Domnului „Balîkina”, vorbind și despre importanța și necesitatea cinstirii Sfintelor Icoane a Maicii Domnului

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit și slujba aghezmei mici. Totodată, menționăm că după Sfânta Liturghie, Arhimandritul Pavel (Tabacari), Duhovnicul Sfintei Mănăstiri Hîncu, a felicitat dimpreună cu slujitorii mănăstirii, pe Înaltpreasfinția Sa, cu ocazia cinstirii Sfântului ocrotitor.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
878

Preotul Petru Gherbanovschi. Se împlinesc 42 de ani de când a plecat la Domnul (+16 iunie 1978)

Petru Gherbanovschi s-a născut la 1 august 1900 în familia preotului Grigore şi a preotesei Elena Gherbanovschi din satul Dercăuţi, jud. Soroca. A fost botezat la 20 august în sfântul lăcaş din Dercăuţi de către preotul Constantin Bucătaru de la biserica din satul Visoca, avându-i naşi pe preotul Bucătaru şi pe Iuliana Braducean. După absolvirea […]


Foto