ÎPS Arhiepiscop Petru a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hîncu

137

Marți, 13 iulie 2021, când este cinstit Soborul celor 12 Sfinți Apostoli, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Cuv. Parascheva” – Hîncu.

Săvârșirea acestei slujbe arhierești în această Sfântă Mănăstire a fost prilejuită de cinstirea Icoanei Maicii Domnului Făcătore de Minuni „Balîkina”, copia căreia veche de peste 300 ani a fost adusă în acest așezământ monahal de Înaltpreasfinția Sa.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Ierarh în prezența a unui sobor de slujitori și a multor credincioși prezenți, în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un cuvânt predicatorial, în care a reflectat secvențe din istoria Icoanei Maicii Domnului „Balîkina”, vorbind și despre importanța și necesitatea cinstirii Sfintelor Icoane a Maicii Domnului

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit și slujba aghezmei mici. Totodată, menționăm că după Sfânta Liturghie, Arhimandritul Pavel (Tabacari), Duhovnicul Sfintei Mănăstiri Hîncu, a felicitat dimpreună cu slujitorii mănăstirii, pe Înaltpreasfinția Sa, cu ocazia cinstirii Sfântului ocrotitor.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
221

Dumnezeu ne-a împodobit trupul spre a săvârși binele

Adevărata rațiune dumnezeiască nu numai că îl împodobește pe omul lăuntric cu înțelepciune, blândețe și toată dreptatea, ci îi rânduiește bine și părțile exterioare ale trupului, cum sunt: ochii, urechile, limba și mâinile. Această rațiune nu poate să îi dea voie să se desfete cu ochii în chip desfrânat cu vreo frumusețe străină, să fie […]