Cinstirea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare la Mănăstirea de pe chiscul ostaşului din oraşul Nisporeni

139

Joi, 15 iulie 2021, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, care și-a sărbătorit hramul.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de către Stareța Sfintei Mănăstiri, Egumena ANIMAISIA (Cernea), duhovnicul mănăstirii, Arhimandritul ZOSIMA, dimpreună cu obștea, soborul de slujitori și numeroși credincioși prezenți la hramul mănăstirii.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Prot. Vadim Corostinschi, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dar și alți slujitori din cuprinsul Eparhia noastră, dar și din alte eparhii.

În timpul Sfintei Liturghii, la Vohodul mic, Prot. Petru Ciobanu, paroh al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni, pentru activitatea sârguincioasă și multiplele activități misionare, culturale, sociale și educaționale, a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură desprins din viața măritului Voievod Ștefan Cel Mare, după care a felicitat pe toţi vieţuitorii, ostenitorii şi binefăcătorii Sfintei Mănăstiri, cu ziua hramului.

La final, Ierarhul a decorat pe Maica Stareță, Egumena Animaisia (Cernea), cu Medalia eparhială, „Icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăț”, pentru munca sârguincioasă pe care o depune cu întreaga obște la edificarea acestei tinere și frumoase mănăstiri.

De asemenea, Chiriarhul a oferit Diplome Arhierești și unor binefăcători ai aceste Sfinte Mănăstiri.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhid. Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1362

Nikos Vertis, cel mai popular artist al Greciei: „Îl iubesc mult pe Hristos și-L port mereu în suflet”

Invitat în cadrul emisiunii „Enopios-Enopio” (Față în față), moderată de jurnalistul Nikos Hadjinikolaou, artistul grec Nikos Vertis a vorbit, printre altele, despre motivul pentru care crede în Hristos și despre relația sa cu religia, în general. Îl iubesc mult pe Hristos și-L port permanent în sufletul meu. Trecem printr-o perioadă în care tinerilor le este […]