Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir aniversează împlinirea vârstei de 70 de ani

904

Joi, 18 august 2022, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, aniversează jubileul de 70 de ani. Cu acest deosebit prilej, colaboratorii Direcției mitropolitane se alătură tuturor felicitărilor venite din partea slujitorilor și mirenilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, cu următoarea urare:

Înaltpreasfinția Voastră,
Înaltpreasfințite Stăpâne,

Astăzi, împreună cu plinătatea Bisericii Ortodoxe din Moldova și ai prietenilor Ei, spunem cu bucurie și recunoștință: „Întru mulți și binecuvântați ani Vlădica și Slavă Domnului că ne-a învrednicit de un asemenea Arhipăstor!”

Cu ocazia acestei frumoase aniversări de șapte decenii trăite pe pământ, dintre care cea mai mare parte au fost petrecute în slujire lui Hristos, îl rugăm cu smerenie pe Dumnezeu să Vă dăruiască și mai departe cu cele mai de preț Daruri – Darurile Sfântului Duh, prin care V-ați format și V-ați afirmat ca destoinic Arhipăstor al Sfintei noastre Biserici.

Dragul nostru Părinte și Îndrumător întru ale Credinței,
Am mai spus-o și o spunem cu atât mai mult astăzi – în ceas aniversar: fie soare sau furtună peste capetele noastre, în suflete vom avea întotdeauna nădejde și recunoștință către Domnul, deoarece știm că avem un Arhipăstor care nu s-a temut niciodată să se pună chezaș pentru turma ce I-a fost încredințată și care mărturisește Ortodoxia în cel mai bineplăcut fel – prin simplitatea și sinceritatea trăirii Ei.

O rugăm pe Maica Domnului să Vă ocrotească și să Vă întărească, iar pe noi să ne ajute să Vă putem urma exemplul de slujire a Fiului ei și a Mântuitorului nostru!

Vă mulțumim pentru tot sprijinul și îndemnul cel bun pe care ni le oferiți cu dragoste și grijă părintească!

Să ne trăiți mulți ani în pace, liniște, ferit de primejdii întru Slava lui Dumnezeu și întru continuarea operei de Arhipăstorire.

La mulți și binecuvântați ani, Înaltpreasfinția Voastră!

Cu dragoste fiască și profund respect

Colaboratorii Direcției mitropolitane

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2794

Taina Sfântului Maslu – misiunea vindecătoare a preoților

„În vremea aceea, chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, Iisus le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată şi să tămăduiască orice boală şi orice neputinţă… Tămăduiţi pe cei neputincioşi, înviaţi pe cei morţi, curăţiţi pe cei leproşi, scoateţi afară pe demoni; în dar aţi luat, în dar […]