Mitropolitul Vladimir îndeamnă preoții să participe activ la sărbătoarea dedicată începutului de an școlar, dar și să atragă o atenție sporită copiilor proveniți din familiile refugiaților

717

Îndemnăm slujitorii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova să participe activ la sărbătoarea dedicată începutului de an şcolar – Ziua Cunoştinţelor (1 septembrie), prin oficierea Te-Deum-urilor şi purtarea discuţiilor tematice cu elevii, învăţătorii şi părinţii, în virtutea şi în continuitatea îndelungatei tradiţii prin care Biserica a fost şi este alături de Şcoală în procesul de formare a elevului ca personalitate multilateral dezvoltată.

În acest sens, mai recomandăm slujitorilor să atragă o atenție sporită și învățăceilor proveniți din familiile refugiaților din Ucraina, cu dragoste părintească oferindu-le tot sprijinul duhovnicesc, în greutățile cu care aceștia se confruntă.

Totodată, binecuvântăm ca în parohiile și mănăstirile din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, în Duminica a XI-a după Cincizecime (28 august), rostirea în cadrul Sfintei Liturghii a ecteniilor și a rugăciunilor pentru profesori și elevi, precum și săvârșirea unui Te-Deum la începutul noului an de învățământ.

Cu arhierești binecuvântări

† VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Sursa: www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
993

Liturghia Darurilor Mai Înainte Sfințite la Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat în dimineața zilei de vineri, 19 martie 2021, începînd cu ora 4.00, slujba Miezonopticii, a Ceasurilor, Obedniței și Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Mănăstirea „Sf. Treime” din localitatea Rudi. Prea Sfinției Sale i-au coliturghisit slujitorii mănăstirii. După rugăciunea amvonului, Ierarhul a citit canonul Sfîntului […]