Mitropolitul Vladimir îndeamnă preoții să participe activ la sărbătoarea dedicată începutului de an școlar, dar și să atragă o atenție sporită copiilor proveniți din familiile refugiaților

903

Îndemnăm slujitorii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova să participe activ la sărbătoarea dedicată începutului de an şcolar – Ziua Cunoştinţelor (1 septembrie), prin oficierea Te-Deum-urilor şi purtarea discuţiilor tematice cu elevii, învăţătorii şi părinţii, în virtutea şi în continuitatea îndelungatei tradiţii prin care Biserica a fost şi este alături de Şcoală în procesul de formare a elevului ca personalitate multilateral dezvoltată.

În acest sens, mai recomandăm slujitorilor să atragă o atenție sporită și învățăceilor proveniți din familiile refugiaților din Ucraina, cu dragoste părintească oferindu-le tot sprijinul duhovnicesc, în greutățile cu care aceștia se confruntă.

Totodată, binecuvântăm ca în parohiile și mănăstirile din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, în Duminica a XI-a după Cincizecime (28 august), rostirea în cadrul Sfintei Liturghii a ecteniilor și a rugăciunilor pentru profesori și elevi, precum și săvârșirea unui Te-Deum la începutul noului an de învățământ.

Cu arhierești binecuvântări

† VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Sursa: www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
1235

Rătăcirea duminicilor în care-L uităm pe Dumnezeu

A vinde sau a cumpăra duminica, în zi creştină de rugăciune şi odihnă, este un păcat? Altfel spus, a face comerţ în această zi este păcat? Iată o întrebare ce frământă pe mulţi credincioşi, de vreme ce astăzi foarte multe activităţi comerciale se desfăşoară din plin în această zi. Biserica, încă de la începuturile sale, […]