Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a împlinit 30 de ani de slujire în treapta de Mitropolit

733

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a împlinit miercuri, 21 decembrie – 30 de ani de slujire în treapta de Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Prin hotărârea Sanctității Sale ALEXEI al II-lea (Ridiger), Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, la 21 decembrie 1992, Arhiepiscopul Chișinăului și Moldovei VLADIMIR (Cantarean) a fost ridicat în treapta de Mitropolit.

Cu acest deosebit prilej colaboratorii Direcției mitropolitate din Chișinău i-au transmit Înaltpreasfințitului Vladimir un mesaj de felicitare:

Au trecut treizeci de ani de când purtaţi cu cinste însemnele de Mitropolit, păstorind cu înţelepciune şi dragoste turma ce V-a fost încredinţată spre îndrumare pe calea mântuirii.

În acest răstimp, slujitorii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe din Moldova V-au îndrăgit ca pe un părinte drept, cumpătat şi bun, care nu-şi precupeţeşte puterile pentru luminarea şi sprijinirea fiilor şi fiicelor duhovniceşti.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului să Vă ţină încă mulţi ani la cârma Bisericii strămoşeşti, ferit de primejdii şi ispite, pentru a Vă continua lucrarea binecuvântată de Dumnezeu întru propăşirea neamului și a credinței.

Cu dragoste și fiască ascultare,

colaboratorii Direcției mitropolitane

 

Sursa: mitropolia.md


Articolul Următor
Articole postate de același autor
658

O mamă, pe lângă faptul că naște și îngrijește copiii, are menirea de a-i învăța pe copii să iubească, să respecte tot ceea ce ne înconjoară, să prețuiască resursele ce ni le oferă natura și cel mai important să fie buni la suflet

Olga duce o viață dedicată îngrijirii casei și familiei ei. Când timpul îi permite strecoară printre treburile zilnice cititul și brodatul de care este pasionată sau se întoarce asupra studiului biologiei în care este licențiată. Familia ei este compusa din soț și cei trei copii: Olivia, Teodor și Emanuel. A.O. Moldova pentru viață: V-ați dorit […]