Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a împlinit 30 de ani de slujire în treapta de Mitropolit

187

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a împlinit miercuri, 21 decembrie – 30 de ani de slujire în treapta de Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Prin hotărârea Sanctității Sale ALEXEI al II-lea (Ridiger), Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, la 21 decembrie 1992, Arhiepiscopul Chișinăului și Moldovei VLADIMIR (Cantarean) a fost ridicat în treapta de Mitropolit.

Cu acest deosebit prilej colaboratorii Direcției mitropolitate din Chișinău i-au transmit Înaltpreasfințitului Vladimir un mesaj de felicitare:

Au trecut treizeci de ani de când purtaţi cu cinste însemnele de Mitropolit, păstorind cu înţelepciune şi dragoste turma ce V-a fost încredinţată spre îndrumare pe calea mântuirii.

În acest răstimp, slujitorii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe din Moldova V-au îndrăgit ca pe un părinte drept, cumpătat şi bun, care nu-şi precupeţeşte puterile pentru luminarea şi sprijinirea fiilor şi fiicelor duhovniceşti.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului să Vă ţină încă mulţi ani la cârma Bisericii strămoşeşti, ferit de primejdii şi ispite, pentru a Vă continua lucrarea binecuvântată de Dumnezeu întru propăşirea neamului și a credinței.

Cu dragoste și fiască ascultare,

colaboratorii Direcției mitropolitane

 

Sursa: mitropolia.md


Articolul Următor
Articole postate de același autor
753

Absolvenții ATOM, au depus jurământul de credință Bisericii. ÎPS Mitropolit Vladimir a înmânat diplome arhierești absolvenților care s-au remarcat pe parcursul anilor de studii

Luni, 21 iunie 2021, în incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, în ziua prăznuirii Sfântului Duh, colectivul profesoral, absolvenții Seminarului Liceal de Teologie Ortodoxă din Chișinău, absolvenții Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova și absolvenții ai Secției Masterat, s-au reunit pentru a depune jurământul de credință și fidelitate față de Biserica Ortodoxă din Moldova. Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii […]


Foto