Slujba de pomenire a eroilor căzuți în războiul din Transnistria

692

Astăzi, se împlinesc 30 ani de la izbucnirea Războiului pentru apărarea independenţei şi a integrităţii teritoriale a statului. Ziua de 2 martie pentru Republica Moldova este o zi de comemorare a Eroilor căzuţi în acţiunile de luptă din 1992.

Astfel, în capela „Sfântul Gheorghe” a instituţiei în prezenţa veteranilor participanţi în conflictul armat de pe Nistru a avut loc slujba de pomenire a celor decedaţi, oficiată de capelanul Academiei „Ştefan cel Mare”, protoiereul Octavian Moşin.

În acest context, a fost organizată şi o masă de pomenire pentru veteranii războiului, iar în semn de recunoştinţă pentru bărbăţia şi spiritul de sacrificiu manifestate pe câmpul de luptă le-au fost înmânate câte o distincţie corporativă.

În cadrul orelor de la Facultatea drept, ordine publică și securitate civilă s-au organizat ore de educație patriotică și de comemorare a eroilor cu păstrarea unui minut de reculegere. La blocurile de studii ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI au fost coborâte în bernă Drapelele de Stat ale Republicii Moldova.

Concomitent în Biblioteca „Tudor Roşca” a fost prezentată o expoziție tematică care a inclus ediții de carte, fotografii ale eroilor, faptele acestora și biografiile lor.

Totodată, Garda de Onoare a MAI, constituită din studenţii Academiei au participat la activităţile consacrate Zilei Memoriei şi Recunoştinţei.

Suntem recunoscători pentru curajul şi sacrificiul Eroilor noştri!

Sursa: academy.police.md


Articole postate de același autor
727

Să ne rugăm mai mult și să nu neglijăm puterea postului ‒ Părintele Ioil Gheorghiu

Pentru înnoirea vieţii duhovniceşti, Părintele Ioil Gheorghiu spunea: – Viaţa duhovnicească nu se poate reînnoi decât prin multă rugăciune, prin duhovnici buni, prin părăsirea grijilor pământeşti şi prin mare nevoinţă pentru cele duhovniceşti, cerând harul şi mila lui Dumnezeu. Însă acolo unde stăpânesc patimi ca: mândria, dezbinarea, grija vieţii pământeşti, traiul bun şi odihna, nimic nu se poate […]


Foto