Festivalul ”Astăzi S-a născut Hristos!” la Cimișeni

658

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la data de 8 ianuarie 2023, în biserica cu hramul ”Sf. Întocmai cu Apostolii Împărați Constantin și Elena” din s. Cimișeni r. Criuleni s-a desfășurat tradiționalul festival ortodox ”Astăzi s-a născut Hristos!”, organizat de Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari în parteneriat cu Secția Cultură Criuleni.

Pe amvonul sfântului lăcaș au colindat coruri bisericești și ansambluri folclorice din circumscripție, care au adus nespusa bucurie a Nașterii Domnului în sufletele tuturor celor prezenți. Festivitatea a fost moderată de dna preoteasă Aurelia Rotaru.

La festivitate cu un cuvânt de felicitare s-au adresat către oaspeți și gazde PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, dl Pavel Spînu, Președintele raionului Criuleni, PC părinte prot. mitr. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, dna Valentina Pisarenco, Primarul s. Cimișeni și PC părinte paroh prot. mitr. Ioan Solonaru.

A 2-a parte a sărbătorii, cu obiceiuri frumoase și vechi tradiții moldovenești legate de sărbătorile de iarnă,  a continuat în Casa de Cultură din vecinătate.

La eveniment au luat parte numeroși enoriași, oaspeți din țară și de peste hotare.

Toți au fost ospătați cu bucate tradiționale moldovenești, iar pe final artiștii au primit Diplome de participare, Pastorale arhierești și cadouri din partea organizatorilor. Pe tot parcursul festivității a domnit o atmosferă de nespusă pace și bucurie duhovnicească, pe care ne rugăm bunului Dumnezeu să o avem cu toții în Anul Nou ce urmează!

Mulțumim din tot sufletul celor implicați în organizare, în mod deosebit, părintelui paroh prot. mitr. Ioan Solonaru și familiei!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
691

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir participă la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Joi, 23 septembrie 2021, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a participat în calitate de membru permanent la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Ședința a avut loc la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel” și a fost prezidată de către Preafericitului Părinte Patriarh al Moscovei și al întregii […]