Mănăstirea Zăbriceni – Agricultură ecologică pe timp de criză epidemiologică

273

Cultivarea plantelor aromatice poate fi considerată nu doar cea mai frumoasă și cea mai parfumată ramură a horticulturii, dar și o bună posibilitate pentru practicarea agriculturii ecologice, a cărei dezvoltare este favorizată și de condițiile pedoclimatice ale țării noastre. În această perioadă e mare forfotă pe plantațiile producătorilor, unde deja are loc recoltarea unor noi specii de plante.

Mănăstirea Zăbriceni, din raionul Edineț deține plantații vaste de culturi agricole, incluse în agricultura ecologică, cu certificare bio. Din suprafața totală de plantații, un loc important îl ocupă cultivarea plantelor medicinale sau aromatice (melisă, levănțică, mentă, sunătoare, busuioc, etc.)

Amplasată la o margine de pădure, într-un loc pitoresc, Mănăstirea Zăbriceni este unica din raionul Edineţ și singura mănăstire de călugări din nordul țării.

Sursa: AgroTV Moldova

 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
129

Cum să recunoaștem și cum să biruim akedia

Akedia sau doborârea duhovnicească se naşte din diferite pricini, îndeosebi din bolile noastre fizice. În cazul acesta, akedia este suprimată prin insuflarea duhovnicească, prin interese duhovniceşti. Duhul este osârduitor, însă trupul este neputincios, este scris în Scriptură. Sfântul Apostol Pavel era asaltat de o neputinţă fizică: „Datu-mi-s-a un ghimpe în trup”, spune el, „să mă […]