Mănăstirea Zăbriceni – Agricultură ecologică pe timp de criză epidemiologică

871

Cultivarea plantelor aromatice poate fi considerată nu doar cea mai frumoasă și cea mai parfumată ramură a horticulturii, dar și o bună posibilitate pentru practicarea agriculturii ecologice, a cărei dezvoltare este favorizată și de condițiile pedoclimatice ale țării noastre. În această perioadă e mare forfotă pe plantațiile producătorilor, unde deja are loc recoltarea unor noi specii de plante.

Mănăstirea Zăbriceni, din raionul Edineț deține plantații vaste de culturi agricole, incluse în agricultura ecologică, cu certificare bio. Din suprafața totală de plantații, un loc important îl ocupă cultivarea plantelor medicinale sau aromatice (melisă, levănțică, mentă, sunătoare, busuioc, etc.)

Amplasată la o margine de pădure, într-un loc pitoresc, Mănăstirea Zăbriceni este unica din raionul Edineţ și singura mănăstire de călugări din nordul țării.

Sursa: AgroTV Moldova

 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1308

Mâniați-vă, dar nu greșiți!

„A patra luptă o avem împotriva duhului mâniei. Și câtă trebuință este să tăiem, cu ajutorul lui Dumnezeu, veninul cel purtător de moarte al duhului acestuia, din adâncul sufletului nostru! Căci mocnind acesta tăinuit în inima noastră și orbind cu turburări întunecate ochii inimii, nu putem dobândi puterea de-a deosebi cele ce ne sunt de […]