Mănăstirea Zăbriceni – Agricultură ecologică pe timp de criză epidemiologică

1619

Cultivarea plantelor aromatice poate fi considerată nu doar cea mai frumoasă și cea mai parfumată ramură a horticulturii, dar și o bună posibilitate pentru practicarea agriculturii ecologice, a cărei dezvoltare este favorizată și de condițiile pedoclimatice ale țării noastre. În această perioadă e mare forfotă pe plantațiile producătorilor, unde deja are loc recoltarea unor noi specii de plante.

Mănăstirea Zăbriceni, din raionul Edineț deține plantații vaste de culturi agricole, incluse în agricultura ecologică, cu certificare bio. Din suprafața totală de plantații, un loc important îl ocupă cultivarea plantelor medicinale sau aromatice (melisă, levănțică, mentă, sunătoare, busuioc, etc.)

Amplasată la o margine de pădure, într-un loc pitoresc, Mănăstirea Zăbriceni este unica din raionul Edineţ și singura mănăstire de călugări din nordul țării.

Sursa: AgroTV Moldova

 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1011

Ce ne-ar spune astăzi Sfântul Ilie?

La mijloc de vară îl proslăvim pe unul dintre cei mai cunoscuți sfinți, singurul dintre cei 16 profeți ai Vechiului Legământ căruia Biserica i-a rezervat o cinstire deosebită, marcată în calendar cu roșu. Sunt profeți care au scris despre anumite aspecte din viața Mântuitorului Hristos, însă doar Ilie are acest privilegiu, deşi el nu a […]


Foto