Mănăstirea Zăbriceni – Agricultură ecologică pe timp de criză epidemiologică

2356

Cultivarea plantelor aromatice poate fi considerată nu doar cea mai frumoasă și cea mai parfumată ramură a horticulturii, dar și o bună posibilitate pentru practicarea agriculturii ecologice, a cărei dezvoltare este favorizată și de condițiile pedoclimatice ale țării noastre. În această perioadă e mare forfotă pe plantațiile producătorilor, unde deja are loc recoltarea unor noi specii de plante.

Mănăstirea Zăbriceni, din raionul Edineț deține plantații vaste de culturi agricole, incluse în agricultura ecologică, cu certificare bio. Din suprafața totală de plantații, un loc important îl ocupă cultivarea plantelor medicinale sau aromatice (melisă, levănțică, mentă, sunătoare, busuioc, etc.)

Amplasată la o margine de pădure, într-un loc pitoresc, Mănăstirea Zăbriceni este unica din raionul Edineţ și singura mănăstire de călugări din nordul țării.

Sursa: AgroTV Moldova

 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1809

Comori ascunse: Părinții și copilăria starețului Arhimandrit Rafail (Bodiu).

”Comori ascunse: Părinții și copilăria starețului Arhimandrit Rafail (Bodiu)” este primul film documentar din seria de filme ”Pe urmele Starețului Arhimandrit Rafail Bodiu”, dedicate întemeietorului Mănăstirii din Nicoreni, Arhimandritului Rafail (Bodiu). Acest proiect este realizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și cu străduința Preacuviosului Părinte Arhimandrit Vlasie (Ușurelu), Egumenul Sfintei […]