Familiile aflate în situații de criză susținute de Biserică

1434

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Familia Stegărescu din s. Rușeștii Noi, r. Ialoveni, a primit mai multe daruri și ajutor financiar din partea Mitropoliei Moldovei.

Pe lângă problemele de sănătate cu care se confruntă soții, aceștia au de achitat și datoriile pentru casa veche din lut în care locuiesc împreună cu cei șapte copii.

În acest sens, Prot. Anatolie Stefanov, Protopop de Ialoveni și Paroh al localității, împreună cu Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate, au dus familiei un frigider, un televizor pentru copii, pachete cu produse alimentare și igienice, haine, încălțăminte, jucării, dar și un mic ajutor financiar.

De asemenea, în această perioadă a crizei provocate de Coronavirus (COVID-19), cu binecuvântarea și grija părintească a ÎPS Mitropolit Vladimir, mai multe familii social-vulnerabile aflate în situații de criză primesc ajutor material și susținere morală și financiară din partea Bisericii.

Acțiunile sunt coordonate de către Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Chișinău.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate


Articole postate de același autor
755

Apariție editorială: Clerici ortodocși în închisorile comuniste: Basarabia, nordul Bucovinei și Transnistria

LISNIC, IOAN. Clerici ortodocși în închisorile comuniste: Basarabia, nordul Bucovinei și Transnistria / Protoiereu Ioan Lisnic – Iași : Stef, 2022, 383 p.: ISBN 978-606-028-829-9.  Prezentul studiu contribuie în baza fondurilor arhivistice din Chișinău, Odesa și Ismail și a surselor edite disponibile, la o mai bună cunoaștere a cazurilor individuale de persecutare ale clericilor și credincioșilor ortodocși care […]