A fost înființat Centrul Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij”

3139

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a binecuvântat înființarea pe lângă biserica „Sf. Arhanghel Mihail” din Capitală a unui Centru Social și de Caritate ce va purta numele în memoria regretatei Preotesei Irina Cij.

Centrul Social este inaugurat la inițiativa Parohului Bisericii preotul Marin Cij, împreună cu familia și enoriașii parohiei.

Misiunea Centrului este promovarea ajutorării aproapelui ca virtute creștină, prin diferite activități sociale, cu scopul de a fi alături de cei aflați în dificultate.

Centrul va găzdui și activități cu tinerii din comunitate, o bibliotecă cu peste 5000 de titluri de carte și un cor de copii.

În perioada ce urmează, vor fi colectate produse alimentare, hăinuțe, încălțăminte, rechizite școlare, produse de igienă personală, etc., pentru a fi repartizate după necesitate.

„Evanghelia mereu ne îndeamnă la faptele milei. Menirea noastră, a Bisericii, este să avem mereu foarte mare grijă de cei care au nevoie şi să ieşim în întâmpinarea lor, să le facem viaţa mai frumoasă şi cu mai multă liniște”, a declarat pentru Moldova Ortodoxă, preotul Marin Cij.

Responsabil pentru activitatea Centrului social și de caritate „Preoteasa Irina Cij” este preotul Marin Cij, tel. +373 69506453.

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
385

În Duminica a VI-a după Cincizecime Prea Sfinţitul Nicodim a liturghisit în Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat în Duminica a VI-a după Cincizecime Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, în fruntea soborului de slujitori ai lăcașului sfînt şi în prezenţa mulţimii credincioşilor. În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru […]