A fost înființat Centrul Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij”

1524

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a binecuvântat înființarea pe lângă biserica „Sf. Arhanghel Mihail” din Capitală a unui Centru Social și de Caritate ce va purta numele în memoria regretatei Preotesei Irina Cij.

Centrul Social este inaugurat la inițiativa Parohului Bisericii preotul Marin Cij, împreună cu familia și enoriașii parohiei.

Misiunea Centrului este promovarea ajutorării aproapelui ca virtute creștină, prin diferite activități sociale, cu scopul de a fi alături de cei aflați în dificultate.

Centrul va găzdui și activități cu tinerii din comunitate, o bibliotecă cu peste 5000 de titluri de carte și un cor de copii.

În perioada ce urmează, vor fi colectate produse alimentare, hăinuțe, încălțăminte, rechizite școlare, produse de igienă personală, etc., pentru a fi repartizate după necesitate.

„Evanghelia mereu ne îndeamnă la faptele milei. Menirea noastră, a Bisericii, este să avem mereu foarte mare grijă de cei care au nevoie şi să ieşim în întâmpinarea lor, să le facem viaţa mai frumoasă şi cu mai multă liniște”, a declarat pentru Moldova Ortodoxă, preotul Marin Cij.

Responsabil pentru activitatea Centrului social și de caritate „Preoteasa Irina Cij” este preotul Marin Cij, tel. +373 69506453.

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
615

Cinstirea Sfinților de Dumnezeu Încoronați, Împărați și Întocmai cu Apostolii Constantin și Elena în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Cînd întreaga Ortodoxie îi cinstește pe Sfinții de Dumnezeu Încoronați, Împărați și Întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit soborul de preoți și diaconi slujitori și creștinii Catedralei.  „Mare este sărbătoarea de […]