Episcopul Sorocii Ioan a participat la Simpozionul Științific Internațional „Paisianismul și epoca Sa (300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie Velicikovski)”

481

Vineri, 13 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Sorocii Ioan, Vicar al Mitropoliei Moldovei a participat la Simpozionul Științific Internațional „Paisianismul și epoca Sa. (300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie Velicikovski).”, desfășurat în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova.

Conform deciziei Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din data de 10 februarie 2022, anul 2022 este declarat în Biserica Ortodoxă din Moldova „Anul omagial Sfântul Cuviosul Paisie Velicikovski – 300 ani de la naștere”.

 
Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
629

Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe

8 mai 2022, în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, explicând mesajul evanghelic, vorbind și despre curajul și devotamentul creștin al sfintelor femei mironosițe. Răspunsurile liturgice au fost date […]