Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a luat parte la săvârșirea Slujbei Privegherii în Catedrala Mitropolitană „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din or. Sumî, Ucraina

631

În seara zilei de duminică, 12 decembrie, 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a luat parte prin slujire la săvârșirea slujbei de priveghere ce a avut loc în Catedrala Mitropolitană „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din or. Sumî, Ucraina.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a luat parte la Slujba Privegherii, fiind invitat de Înaltpreasfințitul EVLOGHIE, Mitropolit de Sumî și Ahtâr, pentru a lua parte la slujba solemnă ce se săvârșește începând de astăzi în cinstea primei aflări a Icoanei Mântuitorului făcătoare de minuni „Pâinea vieții” din Malaia Cernetcina.

Chipul acestei Sfintei Icoane este unul deosebit și foarte rar întâlnit, fiind cinstit cu multă evlavie și credință. Iar prezența credincioșilor chiar încă de la slujba Privegherii, dovedește în mod convingător acest adevăr plin de bucurie duhovnicească.

Slujba Privegherii a fost săvârșită de Chiriarhul locului Înaltpreasfințitul Mitropolit EVLOGHIE dimpreună cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, dar și un impunător sobor de preoți și diaconi.

După Polileului au fost cântate mărimurile Icoanei Mântuitorului „Pâinea vieții”, dar și a Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, a cărui pomenire, de asemenea mâine se săvârșește.

Apoi Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, așa după cum și se cuvine, a miruit pe toți credincioșii prezenți la Slujba Privegherii.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor