Episcopul Ioan de Soroca a liturghisit de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM

384

Chipul Crucii Tale pe cer văzându-l şi ca Pavel chemarea nu de la oameni luând, cel între împăraţi Apostolul Tău, Doamne, împărăteasca cetate în mâinile Tale o a pus. Pe care păzește-o totdeauna în pace, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule Iubitorule de oameni. (Tropar glasul 8)

În ziua prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena, 3 iunie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în biserica „Întâmpinarea Domnului” a Universității de Stat din Moldova.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a adresat un mesaj de felicitare părintelui Octavian MOȘIN, cu ocazia aniversării vârstei de 45 de ani ai vieții, dar și cu prilejul împlinirii a 21 de ani din ziua hirotonirii în treapta de diacon.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
717

Duminica a VIII-a după Cincizecime (a înmulțirii pâinilor) la Mănăstirea Curchi

În Duminica a VIII-a după Rusalii Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, înconjurat de un sobor de slujitori, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi. Mărturia Sfântului Evanghelist Matei despre înmulţirea pâinilor se regăseşte şi la ceilalţi trei evanghelişti (Mc. VI, 34-45; Lc. IX, 10-17, In. […]