Prima ediție a emisiunii ”Descoperă Ortodoxia” – discuție la tema ”Familia creștină”

303

A fost dat startul unei noi emisiuni, intitulată „Descoperă Ortodoxia”, o emisiune marca Radio Orhei FM, în colaborare cu TV6. Tematica acestei emisiuni este una religioasă, vorbim despre istoria creștinismului, cultură, educație morală, biserica propriu-zisă și tradițiile moldovenilor care eronat sunt asociate tot cu aceasta.

Sperăm mult ca publicul nostru să ne adreseze cât mai multe întrebări, iar cel care va fi aici pentru a răspunde la ele este părintele Iulian Rață, preotul protopop de Orhei.

Parohul bisericii Sf. Treime din Satul Lucășeuca, ne va răspunde în fiecare duminică, începând cu ora 7:00, la întrebări la care încă mulți din noi caută răspunsuri.

Recent, toți creștinii ortodocși au sărbătorit Ziua Internațională a Familiei, prima ediție este dedicată anume acestui subiect – Familia.

Importanța spirituală a familiei în societate, cununia religioasă, dar și importanța bisericii în viața unui cuplu.

- Prezența nașilor e o tradiție locală sau nu? Cât de necesară e prezența lor la cununia religioasă?
- De ce mulți preoți fac cunoștință cu mirii abia în ziua cununiei?
- De ce nu e bine-venit să ne cununăm în Mănăstire?
- Și există oare cununie după divorț?

La aceste întrebări și la multe altele, aflați răspunsurile în prima ediție a emisiunii „Descoperă Ortodoxia”.


Realizator: Jana Ulinici
Sursa: TV6 MD

 

 


Articole postate de același autor
1477

Postul presupune pregăti­rea pentru sărbătoare

Anul bisericesc este alcătuit astfel încât cele mai mari sărbători sunt precedate de post. Postul presupune pregăti­rea pentru sărbătoare: pocăința, curățirea, unirea cu Domnul în Taina Împărtășaniei. În Evanghelie se vorbește des­pre taina Întrupării Domnului. Chiar și îngerii se uimesc de faptul că Domnul S-a întrupat și S-a făcut om întreg, fără păcat, și ne-a arătat calea mântuirii. […]


Foto