A patra zi de pelerinaj în Țara Sfântă

479

Luni, 18 iulie, 2022, în a patra zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după ce la ora 6 dimineața a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Mormântului Maicii Domnului, împreună cu grupul de pelerinii, au avut o zi destul de încărcată vizitând multe locuri sfinte din Țara Sfântă închinându-se și rugându-se la sfințeniile de aici.

Locurile vizitate și la care s-au închinat Ierarhul cu pelerinii sunt: Grădina Ghetismani, cu toate locurile unde Hristos s-a rugat şi a fost prins, pentru a fi dus la pătimire.

Apoi a fost vizitată Mănăstirea Sf. Mironosițe Maria Magdalena, unde s-au închinat la moaştele Sf. Cneghine Elisaveta şi Varvare, a căror moaşte se află aici şi a căror pomenire, chiar astăzi se săvârşeşte.

Apoi a fost vizitat Muntele Elion, locul de unde Hristos s-a înălțat la cer.

Iar spre sfârşitul zilei, Ierarhul a vizitat locul panoramic, de unde se poate vedea întreg Ierusalimul, şi mai ales ,,Valea plângerii”, locul unde, conform tradiției creştine, va fi Judecata de apoi.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1257

Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, serbat la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca

Vineri, 22 mai 2020, în ziua când cinstim Aducerea moaștelor Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Lichiei în orașul Bari, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din municipiul Soroca. În dimineața zilei, Episcopul Sorocii a fost întâmpinat de către parohul bisericii și protopop de Soroca, Prot. mitr. […]