A patra zi de pelerinaj în Țara Sfântă

138

Luni, 18 iulie, 2022, în a patra zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după ce la ora 6 dimineața a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Mormântului Maicii Domnului, împreună cu grupul de pelerinii, au avut o zi destul de încărcată vizitând multe locuri sfinte din Țara Sfântă închinându-se și rugându-se la sfințeniile de aici.

Locurile vizitate și la care s-au închinat Ierarhul cu pelerinii sunt: Grădina Ghetismani, cu toate locurile unde Hristos s-a rugat şi a fost prins, pentru a fi dus la pătimire.

Apoi a fost vizitată Mănăstirea Sf. Mironosițe Maria Magdalena, unde s-au închinat la moaştele Sf. Cneghine Elisaveta şi Varvare, a căror moaşte se află aici şi a căror pomenire, chiar astăzi se săvârşeşte.

Apoi a fost vizitat Muntele Elion, locul de unde Hristos s-a înălțat la cer.

Iar spre sfârşitul zilei, Ierarhul a vizitat locul panoramic, de unde se poate vedea întreg Ierusalimul, şi mai ales ,,Valea plângerii”, locul unde, conform tradiției creştine, va fi Judecata de apoi.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
593

Duminica Tuturor Sfinților la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În Duminica I după Cincizecime, a Tuturor Sfinților, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău, împreună cu soborul de slujitori ai Catedralei. Biserica Ortodoxă prăznuieşte Duminica Tuturor Sfinţilor în prima Duminică după Duminica Pogorârii […]


Foto