Episcopii Ortodocși Canonici din SUA către femeile în criză de sarcină: „Suntem gata să vă ajutăm”

482

Vineri, 29 ianuarie 2021, când Marșul pentru viață de la Washington s-a desfășurat pentru prima dată în istorie în mediul online, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America (ACOB-US) a transmis un comunicat în care își afirmă susținerea pentru proiectele și programele care le oferă alternative și sprijin femeilor în criză de sarcină.

Redăm în continuare comunicatul integral:

"Astăzi, când Marșul pentru viață [de la Washington – n.ed.] anual se  organizează exclusiv online din cauza pandemiei de COVID-19, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii reafirmă sanctitatea vieții pe baza convingerii ferme că viața începe în momentul concepției. Toți oamenii, fie că trăiesc în pântecele mamei, fie că sunt deja în lumea largă, sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și sunt înzestrați cu frumusețea și demnitatea pe care le-a conferit-o Dumnezeu. Prin urmare, nu putem să fim de acord cu stingerea voită, prin alegere conștientă, a vieții unui om.

Totuși, numai Hristos este domn și judecător. De aceea, în loc să ne așezăm în Scaunul Lui de Judecată și să condamnăm persoanele care se gândesc la avort, suntem chemați să le propovăduim tuturor și să oferim opțiuni alternative. Într-adevăr, cel mai adesea femeile se simt prinse ca într-o cursă sau chiar forțate să ia o decizie atât de sfâșietoare – de dificultățile financiare, de respingerea familiei sau a comunității sau de alte circumstanțe dificile ale vieții. Când povara este prea grea, Biserica trebuie să fie acolo pentru a o ușura și pentru a deschide o ușă către soluții mai bune. Altfel, nu ne împlinim nici noi menirea.

Cu această misiune, organizația Zoe For Life, afiliată Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din America, „afirmă valoarea vieții tuturor și ajută femeile păstrând deplina confidențialitate în timpul crizei de sarcină și după aceasta”. Încurajăm orice femeie care are nevoie de adăpost sau sprijin să ia legătura cu Zoe For Life! Sunteți în atenția noastră părintească și suntem gata să vă ajutăm".


Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America (ACOB-US) este formată din 51 de ierarhi ai bisericilor ortodoxe canonice din Statele Unite ale Americii.

 

Sursa: stiripentruviata.ro


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
622

Ezitarea părinţilor duce la tirania copiilor

Sunt părinţi care îşi tratează copiii ca pe nişte adulţi în miniatură, ca de la egal la egal. Ei simt nevoia să negocieze, să se justifice în faţa copilului pentru decizia luată. Este ca şi cum şi-ar refuza dreptul la control. Şansele de a se face ascultat de către copil sunt minime. Cum devine copilul […]