În a doua zi, după Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

757

În a doua zi, după Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, numită și „Lunea Sfântului Duh”, Biserica Ortodoxă, cinstește în continuă actualizare prin rugăciunile Sale, pe: „Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață”, care este Duhul Sfânt, a Treia Persoană a Sfintei Treimi.

Cu această măreață ocazie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Protopop al Sectorului I Centru, Chișinău și Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane, împreună cu soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane.

La finele Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Prot. mitr. Vadim Cheibaș a exprimat un cuvânt de zidire duhovnicească, spunând că: „Prin trimiterea Duhului Sfânt în lume, lumea a fost inundată de darurile Sale și omul are posibilitatea de a lua cunoștință de aceste daruri, se poate împărtăși de ele și totodată să înainteze spre desăvârșirea pierdută oarecând, din pricina păcatului strămoșesc”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
237

Marșul pentru viață 2023, ,”Viitorul este pro-Viață”, s-a desfășurat la Chișinău

Marșul pentru viață 2023, a fost organizat sâmbătă, 25 martie, la Chișinău, de către Asociația Moldova pentru viață. Marșul pentru viață este cea mai importantă componentă a Lunii pentru viață, aflată la cea de-a noua ediție națională. Marșul s-a desfășurat pe traseul: Spitalul Clinic municipal nr.1 – Viaduct – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel […]