Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din s. Curchi, r. Orhei

433

În după amiaza zilei de vineri, 19 august 2022, de sărbătoarea Împărătească a Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a ajuns la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din s. Curchi, r. Orhei.

Aici Înaltpreasfinția Sa, a fost întâmpinat călduros de către obștea și Starețul Sfintei Mănăstiri, Preasfințitul Siluan, Episcop-vicar al Mitropoliei Moldovei și Președinte al Sectorului Sinodal Mănăstiri și viață monahală din cadrul Mitropoliei.

Preasfințitul Siluan a adus la cunoștință Mitropolitului Vladimir despre activitatea Mănăstirii și lucrările ce se petrec aici pentru ca acest loc să fie unul de odihnă și liniște sufletească ca oricine vine aici, să plece cu bucuria de a se reîntoarce în acest colțișor de rai.

Înaltpreasfinția Sa, s-a arătat încântat de lucrurile „mari și frumoase” edificate la Curchi, de asemenea, a apreciat activitatea Preasfinției Sale și a obștii monahale care necontenit are grijă de Sfânta Mănăstire, de credincioșii și pelerinii care pășesc acest de Dumnezeu binecuvântat așezământ.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
598

Doi părinți dragi românilor contemporani, Dionisie Ignat și Petroniu Tănase, în atenția Sinodului Mitropoliei Munteniei

Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, întrunit miercuri, 28 septembrie 2022, în ședință la București, i-au fost prezentate traducerile în limba română ale textelor liturgice care vor însoți propunerea de canonizare către Patriarhia Ecumenică a Cuvioșilor Dionisie Ignat și Petroniu Tănase. Textele au fost scrise în greacă de doi ucenici ai acestora, Părintele Haralambios […]