Duminica a VI-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău

1524

În Duminica a VI-a după Cincizecime, a Vindecării slăbănogului din Capernaum, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.

Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni la Prestol: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Chelar al Catedralei Mitropolitane, precum și clericii și diaconii Catedralei.

Serviciul divin a fost săvârșit în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul edificiului eclesiastic central al republicii spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace pentru cei vii și odihnă pentru cei răposați.

În cuvântul predicatorial, PS Episcop Ioan a explicat învățăturile duhovnicești ce se desprind din această Pericopă Evanghelică, iar mai apoi Episcopul Sorocii a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir.

În Evanghelia de astăzi, Îl vedem pe Mântuitorul apropiindu-Se cu milă de slăbănogul din Capernaum, pe care l-a întărit cu puterea Sa tămăduitoare. Acesta, spre uimirea tuturor, s-a ridicat îndată şi a plecat acasă sănătos, spre a fi o binecuvântare pentru familie, pe care de mult timp o împovărase prin neputinţa lui (Mt. 9, 6-8).

Prin minunea săvârşită, Hristos Domnul dovedeşte că a fost trimis de Dumnezeu în această lume, pentru ca să ierte şi să vindece. Dacă pe pământ a avut această putere, cu atât mai mult o are acum, când El este preamărit de-a dreapta Tatălui. Această minunată putere divină o revarsă în noi pentru binele nostru sufletesc şi trupesc.

La final, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire lui Dumnezeu, pentru toate binefacerile Sale cele cerești.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
2185

Vizită pastoral-misionară la Azilul de bătrâni din Susleni, Orhei

Membrii Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară, antisectară și antischismatică, în colaborare cu Părintele Neonil Cocu, Parohul Bisericii din localitate a efectuat o vizită pastoral-misionară la Azilul de bătrâni din s. Susleni, r-l. Orhei! Vizita a fost prilejuită de dorința acestora de a se împărtăși din Cinstitul Trup și Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos. În acest […]