Duminica a treia din Postul Mare, a Sfintei Cruci, la Catedrala episcopală din Soroca

945

În Duminica Sfintei Cruci, a treia din Marele Post, 27 martie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, alături de PS Ioan au coliturghisit slujitorii Catedralei episcopale.

În timpul slujbei, Episcopul Ioan a înălțat rugăciuni împreună cu drept-măritorii creștini soroceni pentru pacea în lumea întreagă, dar în special pentru pacea și încetarea războiului în Ucraina.

La predică, PS Ioan a vorbit despre importanța Sfântei Cruci și a îndemnat pe cei prezenți la împlinirea voii Lui Dumnezeu, conform textului evanghelic duminical.

Evanghelia de astăzi ne învață să ne lepădăm de sine, adică de egoism. Punând voia noastră în acord cu voia lui Dumnezeu evităm să facem voia vrăjmașului, a spus ierarhul.

La final, Episcopul Sorocii a îndemnat pe cei prezenți să continue postul cu roade și să-și mărturisească păcatele ca astfel Hristos să poată învia în sufletele lor.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
3501

De ce este bine să împărtășim copiii cât mai des

Harul împărtăşirii cu Trupul şi Sângele Domnului este neobişnuit: el întoarce, vindecă şi întăreşte copilul trupeşte şi duhovniceşte. Împărtăşirea cât mai deasă este zălogul sănătăţii lui trupeşti şi sufleteşti. Un medic mărturisea că recurgea rar la ajutorul medicamentelor în cazul copiilor care erau des împărtăşiţi. Asupra acestor copii legea moştenirii însuşirilor rele nu are nici […]