Duminica a treia din Postul Mare, a Sfintei Cruci, la Catedrala episcopală din Soroca

274

În Duminica Sfintei Cruci, a treia din Marele Post, 27 martie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, alături de PS Ioan au coliturghisit slujitorii Catedralei episcopale.

În timpul slujbei, Episcopul Ioan a înălțat rugăciuni împreună cu drept-măritorii creștini soroceni pentru pacea în lumea întreagă, dar în special pentru pacea și încetarea războiului în Ucraina.

La predică, PS Ioan a vorbit despre importanța Sfântei Cruci și a îndemnat pe cei prezenți la împlinirea voii Lui Dumnezeu, conform textului evanghelic duminical.

Evanghelia de astăzi ne învață să ne lepădăm de sine, adică de egoism. Punând voia noastră în acord cu voia lui Dumnezeu evităm să facem voia vrăjmașului, a spus ierarhul.

La final, Episcopul Sorocii a îndemnat pe cei prezenți să continue postul cu roade și să-și mărturisească păcatele ca astfel Hristos să poată învia în sufletele lor.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
927

Duminica Mare la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În Duminica Pogorârii Sfântului Duh și ziua Sfintei Treimi (numită în popor şi Duminica Mare), Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova i-au coliturghisit: Secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș și soborul de slujitori ai Catedralei. Aceasta este sărbătoarea […]


Foto