Liniștește-te! Nu te risipi, vrând să faci prea multe

2056

“Taci! Nu vorbi mai mult decât este nevoie, nu te contrazice cu nimeni, nu supăra pe nimeni prin ce spui. Fugi de prilejurile de a cădea în păcate, pe cât poți, fugi de agitația, zgomotul și zarva lumii!

Liniştește-te! Nu te risipi, vrând să faci prea multe, nu îți pierde pacea sau timpul cu nimicuri. Să faci atât cât este nevoie. Lumea aceasta ne stoarce de putere, ne consuma cu toate problemele ei, și de multe ori uităm că nu trăim o mie de ani, uităm că rugăciunea sau relația noastră cu Dumnezeu este cea mai importantă!

Avem nevoie de liniște, trebuie să învățăm să mai oprim radio-ul, tv-ul, telefonul și să petrecem o clipă de aur, nu doar cu noi înșine, dar mai ales cu Iisus Hristos! În liniște, Dumnezeu îți vorbește prin conștiința ta, ia aminte la ce-ți spune și cu siguranță n-o să-ți pară rău.”

 

(Sfântul Paisie Aghioritul)


Articole postate de același autor
624

Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan cinstit liturgic Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În prima Duminică după Nașterea Domnului și zi de pomenire a Sfântului Întâi Mucenic și arhidiacon Ștefan, 9 ianuarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Ioan a relatat pericopa evanghelică care ne înfățișează „Fuga în Egipt” a sfintei […]