Drumul Crucii se va efectua în Vinerea Patimilor, pe 22 aprilie, din or. Nisporeni spre Mănăstirea „Sf. Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”

552

Pe 22 aprilie, 2022, în Vinerea Patimilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni se va efectua Drumul Crucii.

Astfel, Vă aducem la cunoștință că vineri, la ora 10, din Piața Primăriei orașului Nisporeni, preoții și credincioșii, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU și oficialitățile prezente, se va porni spre Mănăstirea „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, urcându-se Piscul Ostașului, pe treptele scării construite corespunzător, care cu ocazia Drumului Crucii vor fi sfințite de Înaltpreasfinția Sa dimpreună cu soborul de slujitori prezent.

Prin acest Drum al Crucii, inițiat cu 10 ani în urmă de Înaltpreasfinția Sa, și prin citirea acelor 12 evanghelii a Patimilor, se trăiește simbolic, prin comemorare, acel drum al pătimirilor, pe care Hristos la parcurs spre Golgota.

Întrucât ultimii doi ani – 2020 și 2021– nu a fost posibil din cauza restricțiilor impuse de pandemie, să fie organizat acest Drum al Crucii, anul acesta i se dă continuitate. De aceea e nevoie să venim acum, când avem posibilitate, în număr cât mai impunător, ca prin aceasta să aducem o mică ofrandă de mulțumire Patimilor lui Hristos, arătând totodată că Ortodoxia reprezintă o forță creștină de mare importanță.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
705

Concert de ziua femeilor mironosițe la Catedrala „Înălțarea Domnului – Sf. Vineri” din Chișinău

În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, Corul de copii „Theotokos” (dirijor Dna Anghelina Usatîi) de la Centrul Social-Misionar „Icoana MD Bucuria tuturor celor necăjiți” a interpretat la Catedrala „Înălțarea Domnului – Sf. Vineri” din Capitală, un buchet de colinde pascale dedicat zilei femeilor mironosiţe, aducând tuturor femeilor creștine din această parohie mesajul de felicitare al ÎPS […]


Foto