Drumul Crucii se va efectua în Vinerea Patimilor, pe 22 aprilie, din or. Nisporeni spre Mănăstirea „Sf. Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”

715

Pe 22 aprilie, 2022, în Vinerea Patimilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni se va efectua Drumul Crucii.

Astfel, Vă aducem la cunoștință că vineri, la ora 10, din Piața Primăriei orașului Nisporeni, preoții și credincioșii, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU și oficialitățile prezente, se va porni spre Mănăstirea „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, urcându-se Piscul Ostașului, pe treptele scării construite corespunzător, care cu ocazia Drumului Crucii vor fi sfințite de Înaltpreasfinția Sa dimpreună cu soborul de slujitori prezent.

Prin acest Drum al Crucii, inițiat cu 10 ani în urmă de Înaltpreasfinția Sa, și prin citirea acelor 12 evanghelii a Patimilor, se trăiește simbolic, prin comemorare, acel drum al pătimirilor, pe care Hristos la parcurs spre Golgota.

Întrucât ultimii doi ani – 2020 și 2021– nu a fost posibil din cauza restricțiilor impuse de pandemie, să fie organizat acest Drum al Crucii, anul acesta i se dă continuitate. De aceea e nevoie să venim acum, când avem posibilitate, în număr cât mai impunător, ca prin aceasta să aducem o mică ofrandă de mulțumire Patimilor lui Hristos, arătând totodată că Ortodoxia reprezintă o forță creștină de mare importanță.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
433

Episcopul Ioan de Soroca în pelerinaj pe insula Patmos, locul de exil al Sfântului Evanghelist Ioan Teologul

În perioada 12 – 16 noiembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan de Soroca, vicar mitropolitan, a întreprins un pelerinaj la câteva locuri sfinte din Grecia. Astfel, pelerinajul a demarat cu vizitarea insulei Patmos, locul de exil al Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul.   În timpul pelerinajului, […]