ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la solemnitățile de la Sankt-Petersburg cu prilejul aniversării a 800 de ani a Sfântului Binecredinciosului cneaz Alexandru Nevski

134

La 12 septembrie, de sărbătoarea mutării moaștelor Sfântului Binecredinciosului marele cneaz Alexandru Nevski, Lavra „Sfântul Alexandru Nevski” și orașul Sankt-Petersburg au devenit centrul solemnităților naționale și bisericești dedicate aniversării a 800 de ani din ziua nașterii marelui cneaz rus.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie care s-a săvârșit în Lavră, alături de Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

De ziua pomenirii Sfântului Binecredinciosului mare cneaz Alexandrul Nevski, Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Chiril marchează aniversarea a 50 de ani din ziua în care a fost ridicat la rangul de arhimandrit.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu referire la patriarchia.ru

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
491

Nu este de ajuns să fim buni după fire, trebuie să fim buni după Evanghelie

Eu pe câți îi iubesc, spune Domnul, îi mustru și îi pedepsesc (Apocalipsa 3, 19). Toți cei ce s-au apropiat de Domnul și au devenit ai Lui au ajuns la asta prin multe necazuri, precum dă mărturie Sfânta Scriptură. Apostolul Pavel propovăduia ca pe o dogmă faptul că, prin multe necazuri se cuvine nouă să intrăm în Împărăția lui […]