Dimineața gândește-te la cineva drag și roagă-te pentru acea persoană toată ziuă

7411

Dragilor vreau să vă dau o idee buna pe care mi-a dat-o Dumnezeu într-o zi pe când plecam la școala cu fetițele noastre. Se întâmplă uneori dimineața să nu mai avem vreme să facem rugăciunea și atunci încerc să compenesez această lipsă, rugându-ne pe drum în mașină până la grădiniță și școală.

Uneori cântăm, alteori zicem rugăciuni scurte, dar alte ori parcă mai degrabă aș discuta cu Sofia și Ilinca pe un gând despre Dumnezeu.

Într-o zi mi-a venit ideea ca fiecare din noi să-și aleagă acum o persoană dragă și până seară să se roagă pentru ea, de câte ori își aduce aminte. Fetele au fost foarte încântate și în fiecare dimineață îmi amintesc că e momentul să le dau un gând bun despre Dumnezeu și să ne alegem pentru cine ne vom ruga.

Am luat această mică provocare în serios și de câte ori mi-aduceam aminte, mă rugăm pentru cel ales în ziua aceea. Dar nu mă rugam doar simplu: „Doamne ajută-l pe Bogdan” ci îmi aduceam aminte de detalii din viața lui și faceam tot felul de cereri lui Dumnezeu: de binecuvântare, de ajutor în diferite lucruri pe care le face, de iertare de păcate, și în felul acesta puteam pune mai mult suflet în rugăciune.

Mare mi-a fost bucuria când rugându-mă pentru un prieten el m-a sunat și a doua zi când ne-am întâlnit l-am simțit mai aproape sufletului meu, mi-era mai drag decât de obicei.

Într-o altă zi, m-am întâlnit seara întâmplător, într-un loc în care era foarte puțin probabil ca el să apară, cu prietenul pentru care mă rugasem de dimineață. M-am bucurat mult, și mi-am dat seama atunci că e bineplăcut lui Dumnezeu gândul acesta, de a alege pe cineva și de a ne ruga pentru el toată ziua.

Aș vrea să încerc într-o zi să mă rog și pentru o persoană care nu mi-e dragă, sau pentru persoanele care-mi sunt indiferente, sau în altă zi pentru o pesoană publică, pentru unul din conducătorii țării sau a Bisericii. Sunt modalități prin care putem să ne dezghețăm sufletul, dacă e împietrit în ne-iubire și egoism.

Roagă-te pentru șeful tău o zi întreagă ! Roagă-te pentru unul din profesorii tăi! Roagă-te pentru un vecin ! Roagă-te pentru un coleg de muncă pe care-l vezi întristat! Roagă-te pentru săracul de la colțul străzii pe care tocmai l-ai miluit! Roagă-te pentru cel ce știi că ține supărare pe tine! Roagă-te pentru soția ta / soțul tău o zi întreagă! Roagă-te pentru mama ta, tatăl tău, pentru sora sau fratele!

Ne putem ruga și pentru cei adormiți, că mare nevoie au și ei de dragostea noastră, care izvorăște tot din dragostea Mântuitorului Hristos.

Să cerem ajutor sfinților zilei și Maicii Domnului ca să mijlocească la Dumnezeu, să ne dea putere să ne rugăm pentru aproapele nostru. Nu e lucru puțin să te rogi pentru o persoană de dimineața până seara. Încercați acest lucru și veți trăi minuni!

Deprinzându-ne zilnic cu rugăciunea, ne vom apropia de Dumnezeu, și unii de alții.

Hristos a înviat!

Claudiu Balan


Articole Asemănătoare
6220

De veți ieși din casă mohorâți…

Oftăm și gemem: „Nimeni nu vrea să mă vadă, nimeni nu mă iubește, nimeni nu se interesează de mine!” Dar ce, oamenii sunt datori să ne distreze pe noi, cei pasivi și indiferenți? Maica Tereza convingea prin propriul exemplu: „În loc să stați într-un colț, așteptând atenție de la ceilalți, faceți voi înșivă primul pas: […]

Articole postate de același autor
15526

Iubirea e mai presus de rânduieli şi de legi

Noi zicem că avem iubire. Dar ce este iubirea? După ce se cunoaşte ea? Apostolul Pavel spune că „dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de […]