Deținuții din Penitenciarul nr.9-Pruncul vor beneficia de asistență spirituală într-un nou locaș sfințit

286

Programele de educație moral-spirituală desfășurate în penitenciare au un rol special în reeducarea şi resocializarea persoanelor private de libertate și vin ca suport pentru celelalte programe de corijare comportamentală derulate în cadrul instituțiilor penitenciare, în vederea consolidării și aplicării virtuților morale și religioase în timpul petrecut în detenție, virtuți care stau la baza valorilor respectului de sine și a relațiilor interumane.

În acest sens, vineri, 5 mai 2023, pentru promovarea educației moral-spirituale a fost sfințit locul pe care se va amenaja biserica cu hramul ,,Sfântul Părinte Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni” de pe teritoriul Penitenciarului nr.9-Pruncul.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, Nicolae Andrieș, împreună cu preotul capelan al Penitenciarului nr.9-Pruncul, Aviv Țîmbaliuc, în prezența angajaților instituției penitenciare și a deținuților.

Prezent la eveniment, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Anatolie FALCA, și-a exprimat bucuria participării la această slujbă și încrederea pe care o are în vederea finalizării lucrărilor de amenajare a sfântului lăcaș.

Importanța momentului este sporită și de faptul că aceasta va fi prima biserică care va fi inaugurată pe teritoriul Republicii Moldova și în sistemul penitenciar, ce va purta hramul primului Mitropolit al Moldovei.

Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni a fost o mare şi puternică personalitate în viaţa bisericească și un diplomat adevărat care a conlucrat cu diverse organe administrative.


Articole postate de același autor
2677

Nu ne putem realiza noi pe noi înşine, ci avem trebuinţă de ajutorul lui Dumnezeu

Sfânta Maria Magdalena a fost una dintre persoanele asuprite de patimi, una dintre persoanele pe care le-a transformat Domnul Hristos şi a făcut-o din rea bună prin puterea Domnului Hristos. Noi nu avem puterea să ne depăşim pe noi înşine, oricât am fi de luători aminte la viaţa noastră, şi oricât am şti lucrurile acestea […]