Festivalul ”Șezătoarea-i pe Hârtop” a avut loc în Duminica Femeilor Mironosițe, în s. Hîrtop, r. Florești

199

În duminica a treia după Paşti, creştinii ortodocşi de pretutindeni, sărbătoresc Duminica Mironosiţelor. Cu acest prilej a devenit deja o tradiție, ca la Hîrtop, raionul Florești să fie desfășurată sărbătoarea „Șezătoarea-i pe Hîrtop”. Ograda bisericii Nașterea Maicii Domnului, a răsunat de cântece pastorale aduse în scenă de ansamblurile folclorice din întregul raion.

Nelipsită şi în acest an, a fost tradiţionala mămăligă a satului, care a cântărit 150 de kilograme, spun gospodinele.

Festivalul a inclus mai multe expoziţii cu produse de panificaţie, obiecte artizanale, haine naționale confecționate de meșterii populari din parohie.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de interpreții Natălița Munteanu și Marin Ganciu, care au venit cu un program bogat de cântece tradiţionale şi pascale.

Expozițiile organizate au fost cu vânzări, iar banii adunați vor fi folosiți la construcția de mai departe a casei pentru copii orfani.

Sărbătoarea ”Șezătoarea-i pe Hîrtop” anul acesta a ajuns la cea de-a 6 ediție.

Sursa: ziarulnostru.info

 


Articole postate de același autor
535

Tabăra Bucuriei USM la a doua ediție

Între 8 și 12 august, Universitatea de Stat din Moldova a găzduit al doilea tur al Taberei Bucuriei, organizat în parteneriat cu Biserica ”Întâmpinarea Domnului” și Sindicatul Angajaților USM. Timp de cinci zile, aproape 60 de copii s-au bucurat de diverse activități creative și excursii la muzeele și parcurile din capitală. Pictura pe pietre, origami, […]