PF Mitropolit Onufrie: Războiul este un păcat grav înaintea lui Dumnezeu

1135

După agravarea escaladării militare din Donbass, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a făcut apel la înmulțirea rugăciunii pentru pace în Ucraina.

Având în vedere agravarea escaladării militare în Estul Ucrainei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Preafericitul Mitropolit Onufrie a făcut apel la credincioșii statului nostru să-și intensifice rugăciunile pentru pacea în țară, informează Departamentul pentru Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Biserica Ortodoxă Ucraineană a sprijinit în mod constant și continuă să susțină integritatea teritorială a Ucrainei și face apel la credincioșii săi să se roage pentru pace în statul ucrainean și în întreaga lume”, a subliniat Primatul.

„Îndemn liderii statelor și pe oricine este în cauză să prevină războiul. Războiul este un păcat grav înaintea lui Dumnezeu!”, a spus mitropolitul Onufrie.

UJO a raportat mai devreme că episcopul Victor (Koțaba) de Barișivka a vorbit despre rolul Bisericii Ortodoxe Ucrainene în unificarea Ucrainei.

Sursa: spzh.news/ro


Articole postate de același autor
784

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca

Sâmbătă, 22 mai 2021, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în timpul Liturghiei, diaconul Ioan MARCU, a fost hirotonit în treapta de preot pentru biserica „Acoperământul […]