Daruri de Nașterea Domnului și bucuria colindelor vestită pacienților și medicilor Spitalului Nr. 4 din Capitală

752

Spitalul Nr. 4 din Capitală s-a înveșmântat în straie de bucurie sfântă, primind cum se cuvine pe cei dintâi colindători care i-au trecut pragul și anume Corul de copii „Theotokos” ai Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de la Catedrala Sf. Vineri din Chișinău, dirijat de Prof. Anghelina Usatîi.

Minirecitalul de colinde, susținut cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir în cadrul Campaniei filantropice „De Crăciun devii mai bun!”, Ediția a III-a, a reușit să smulgă nu doar ropote de aplauze, ci și lacrimi de bucurie din ochii celor prezenți, făcând astfel să se înțeleagă că alături de frumusețea colindelor și virtuozitatea interpretării copilașilor, postul, rugăciunea și bucuria de a dărui semenilor, sunt în această perioadă ingredientele spirituale cele mai potrivite în definirea identității noastre de creștini adevărați și mărturisitori în lume.

Cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului Hristos, reprezentanții Mitropoliei Moldovei, Prot. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate au oferit mai multe daruri pentru pacienții și angajații instituției medicale: fructe, cadouri, calendare bisericești, cărți de rugăciuni, iconițe și alte materiale catehetice.

După intonarea colindelor tradiționale, Prot. Marin Cij a transmis cu acest prilej celor prezenți mesajul Înaltpreasfinţitului Vladimir de binecuvântare şi preţuire părintească, însoțit de îndemnurile duhovnicești, urându-le tuturor sărbători cu pace, lumină în suflete și în familii și multe bucurii sfinte alături de cei dragi.

Din partea gazdei, Dl Ion Purice, Vicedirectorul medical al Spitalului, le-a mulțumit copiilor pentru colind și instituției mitropolitane pentru darurile de sărbătoare, adresând oaspeților îndătinatele urări de sărbători.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul Parohiei moldovenești „Nașterea Maicii Domnului” din or. Padova, Italia și a Diasporei moldovenești din America, în frunte cu Dl Dumitru Țăruș.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2021-ianuarie 2022), se desfășoară un şir de activități social-filantropice, însoțite de mici spectacole de Crăciun, destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, Campania filantropică „De Crăciun devii mai bun!”, organizată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Să ne dăruiască Pruncul Hristos vremuri întocmite cu pace, iar copiilor – bucuria de a-I rosti Numele cel Sfânt al Lui: ,,Emmanuel” - adică Dumnezeu este cu noi!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
904

Bucurie duhovnicească de Sfântul Ierarh Nicolae la Catedrala Mitropolitană

Enoriași chișinăuieni au venit, sâmbătă 19 decembrie, să participe la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală, pentru a celebra împreună cu Întâistătătorul pe unul dintre cei mai mari sfinți ai Ortodoxiei – Sf. Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei. După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, ÎPS […]