Mâna celui ce dă

292

Argint şi aur nu am, dar ce am, aceea iti dau. (Fapte Apostolilor 3, 6)

Ne putem ajuta aproapele nu numai cu aur sau cu argint. Nu oricine are bani, în schimb oricine, bătrân sau tânăr, sărac sau bogat, printr-o vorbă bună poate încălzi sufletele, prin compasiunea frăţească poate ușura suferinţa altuia. Nici o mișcare bună a inimii nu va trece neluată în seamă în ochii Celui ce a făgăduit plată chiar și pentru un pahar cu apă oferit cu dragoste.

Mântuitorul a fost mai sărac decât mulți dintre noi. N-avea nici bani, nici ungher unde să-și plece capul - și totuşi, ce izvor bogat, nesecat de dragoste și de compasiune a revărsat asupra întregii lumi, ce pildă vie de ajutorare a tuturor celor suferinzi ne-a dat prin viața Sa pământească!

Să pășim, așadar, și noi pe urmele Lui împreună cu Apostolii și să dăruim fără preget tot ce avem. Privind mereu chipul luminos al Dumnezeiescului nostru Învăţător, vom găsi în el, fără îndoială, puterea și priceperea de a-L urma.

 

(Fiecare zi - un dar al lui Dumnezeu - 365 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Ed. Sophia, București, 2012)


Articolul Următor
Articole postate de același autor
1571

Care este idealul tinerilor de astăzi?

Dacă s-ar mai reduce, dragii mei, din toată falsa educaţie a calculatorului, din civilizaţia sălbatică a televiziunii şi internetului, ar fi bine, căci toate acestea nasc în om o mândrie luciferică, îngâmfarea că peste el nu mai există nimic. Eu nu sunt împotriva calculatorului, nici a televizorului. Dar felul de a-l folosi, cât trebuie să-l […]


Foto