Cuplu creștin indian forțat să stea 17 ore într-un iaz extrem de rece din cauza refuzului de a se lepăda de Hristos

6542

Un creștin convertit din India, în vârstă de 50 de ani, a murit luna trecută după ce el și soția lui au fost forțați să îndure tortura de a sta cufundați până la gât într-un iaz rece ca gheața timp de mai mult de jumătate de zi, după ce au refuzat lepădarea credinței în Iisus Hristos.

Rezidenții tribului din satul Kubuaa din statul Jharkhand au fost supărați că Bartu Urawn, un creștin convertit, și familia lui au părăsit religia tribului indigen, Sarna Dharam, și au îmbrățișat creștinismul acum aproape 10 ani, informează www.christianpost.com.

Ca răzbunare pentru nesupunerea familiei de a renunța la creștinism, sătenii l-au cufundat pe Urawn și pe soția lui într-un iaz rece pentru mai mult de 17 ore, într-o iarnă, anul trecut.

Fiul lui Urawn, Beneswar, le-a spus celor de la știri că a fost forțat cuplul să intre în apa rece ca gheața de la ora 17 pâna la ora 10 dimineața în ziua următoare. După ce a suferit două atacuri de paralizie cauzate de vătămarea nervilor și de boală, Urawn a murit pe 20 ianuarie.

“Toată noaptea, ei au tremurat în apa rece, și eu împreună cu 15-20 de săteni am fost martori la brutalitate”, a explicat Beneswar Urawn. “Sătenii îl tot întrebau pe tata dacă este gata să-L părăsească pe Hristos și să se întoarcă la cultul Sarna. El a reiterat de fiecare dată, <Nu mă voi dezice de Hristos…Voi continua să cred până la ultima suflare>”.

Beneswar a explicat că familia sa nu a fost singura din sat care a îmbrățișat creștinismul acum 10 ani, de vreme ce și alte 9 familli au hotarât să-și pună credința în Hristos. Dar aflându-se în mijlocul solicitărilor constante ca familliile să se întoarcă la religia indigenă, șapte familii au cedat amenințărilor și s-au lepădat de Hristos.

Cum majoritatea familiilor s-a întors la religia tribului, presiunea pe familia Urawn a crescut. Beneswar a spus că satul s-a adunat într-o gloată, i-a atacat familia, i-a închis în casa lor ore întregi și a întinat apa potabilă a familiei.

Urwan a fost abuzat și atacat de săteni timp de trei ani, și anul trecut o gloată l-a răpit și l-a forțat să asiste la serviciile lor divine. În timpul venerării, a fost sacrificat un animal. Apoi sătenii l-au forțat pe Urwan să mănânce o porție din jertfă și, de asemenea, l-a forțat să bea o băutură fermentată.

“I-au spus tatălui meu că acum demonii nu-l vor lăsa să trăiască”, și-a amintit Beneswar.

Dar când Urwan a refuzat să cedeze amenințărilor și să se dezică de Hristos, sătenii i-au legat de mâini pe Urwan și pe soția lui și i-au băgat cu forța în apa rece a iazului.

“A fost anul trecut în timpul iernii când sătenii nemiloși i-au băgat în apă pe mama și pe tatăl meu la ora 5 seara până în ziua următoare, la ora 10 dimineața”, a spus Beneswar. “Eu eram plecat și la întoarcere, m-au obligat să stau pe malul iazului și să privesc cum mor părinții mei”.

După ce au supraviețuit nopții în apa rece, sătenii i-au scos pe cei doi din apă și au început să-i bată.

Deși soția a reușit să se însănătoșescă după bătaie și după noaptea petrecută în apă, Urawn nu a fost așa norocos și a suferit un atac de paralizie care i-a împiedicat corpul să se miște.

“Tatăl meu a suferit un al doilea atac și corpul lui a rămas țeapăn”, a adăugat Beneswar. “Nu putea să-și miște mâinile și picioarele și, în cele din urmă, a murit”.

După ce a murit tatăl lui, Beneswar a spus că sătenii nu i-au permis să-i facă tatălui său înmormântarea cuvenită, deși era pe proprietatea familiei.

“Le-am spus sătenilor că îl voi înmormânta pe terenul meu, dar ei s-au înarmat cu bâte de lemn ca să mă atace dacă încercam”, a explicat Beneswar.

Beneswar a spus că, pentru a-i face tatălui său înmormântarea cuvenită, el și alți patru creștini au trebuit să meargă pe jos peste 6 mile cu trupul neînsuflețit la un teren al guvernului.

Deși sătenii nu au permis înmormântarea lui Urawn, ei tot au insistat ca soția lui să urmeze tradiția Sarna Dharam și să ofere hrană întregului sat. Când Beneswar a spus că ei sunt creștini  și că tradiția lor este să organizeze o “întrunire de rugăciune”,  sătenii i-au amenințat pe Beneswar și pe ceilalți creștini că-i ucid dacă încearcă să organizeze o întrunire de rugăciune.

După moartea lui Urawn, familia a părăsit satul și acum se ascunde pe teritoriul Indiei.

“Poliția nu a făcut nimic în legătură cu moartea tatălui meu, numind-o <moarte naturală>,  dar i-a chemat pe săteni pe 2 februarie pentru <tratative de pace> și i-a instruit să nu ne mai deranjeze, întrucât credința este o chestiune personală și noi suntem liberi să credem cui vrem”, a adăugat Beneswar.

Conform Listei “Open Doors USA World Watch” pe anul 2017, India se clasează pe locul 15 la categoria “țara cea mai rea din lume privind persecuția creștinilor”. Deși principalii vinovați pentru persecutarea creștinilor indieni tind să fie extremiștii hinduși, creștinii convertiți din India sunt constrânși să se întoarcă la credințele lor.

“Nivelul impunității a crescut considerabil, comunități de convertiți la creștinism de la hinduism ducând greul persecuției”, arată o statistică Open Doors. “Ei sunt constant sub presiunea să se întoarcă la vechile credințe, și adesea sunt atacați fizic, uneori omorâți”.

Luna aceasta, Morningstar News a informat că un pastor din India a intrat în comă după ce a fost atacat de extremiști hinduși în satul Medipally din statul Telangana după ce s-a rugat pentru vindecare la casa unui vârstnic, membru al bisericii, care tocmai a fost externat din spital.

Traducere: Denisa Borza

Se va prelua cu precizarea sursei :  Altarul Credinţei

 


Articole postate de același autor
1983

Tu care ai făcut…acum fă…

Să găsești cuvintele la rugăciune poate fi greu. Totuși, folosind rugăciunile Bisericii ne poate ajuta să ne găsim propriile cuvinte.          “Harul lui Dumnezeu este văzut noetic (prin intelectul duhovnicesc) și este cunoscut prin percepția a ceea ce numim <<nous>> (mintea duhovnicească) în timpul rugăciunii. Sunt multe feluri de a te ruga. Toate sunt bune […]


Foto