Cum să-i învățăm pe copii dragostea de Dumnezeu

3064

Copiii învață dragostea de Dumnezeu de la părinții lor. Fiecare părinte ortodox vrea ca ai lui copii să crească participând la Liturghiile de duminică și să fie activi în viața Bisericii tot timpul vieții, totuși mulți părinți nu demonstrează importanța de a avea o relație cu Dumnezeu în fața copiilor. Dacă nu-L consideri important pe Dumnezeu, nici copilul tău nu o va face.

Copiii îi observă pe părinții lor. Ei văd fățărnicia și știu când nu urmezi întocmai învățăturile Bisericii în timpul săptămânii. Ei aud când iei numele Domnului în deșert. Ei observă când rugăciunea nu ocupă un loc esențial în timpul zilei. Ei sunt atenți dacă tu vorbești despre Dumnezeu numai duminică dimineața.

Însemnarea cu semnul Crucii, aprinderea lumânărilor și arderea de tămâie numai duminica îi învață pe copii să împartă pe compartimente credința, lăsându-i astfel fără apărare într-o lume plină cu ispite și distrageri de la lucrurile care au o natură spirituală. Dacă nu demonstrezi importanța rugăciunii în fața copiilor, îi vei lăsa fără apărare într-o lume care Îl urăște pe Hristos.Copiii au nevoie să se roage cu tine, să citească Scripturile cu tine, să fie învățați credința de către tine.

Dacă nu faci din căminul tău biserica de acasă, îi vei face pe copiii tăi să-L piardă pe Hristos și ortodoxia nu va fi trăită dincolo de mormântul tău, în viitoarele generații ale familiei tale.

Voi, bărbații, trebuie să fiți prudenți în mod special, cum demonstrați credința ortodoxă copiilor voștri. Din punct de vedere statistic, dacă un bărbat este puternic în credință și puternic în mărturisirea credinței prin frecventarea constantă a bisericii, copiii vor rămâne în Biserică. Bărbații trebuie să preia rolul de conducere în familiile lor ca fiind bărbați ai lui Dumnezeu, demonstrând în maniera lor masculină că Dumnezeu este în centrul vieții lor. Dacă lăsați învățătura credinței pe seama soțiilor, veți fi considerați răspunzători în fața tronului lui Dumnezeu. Nu este suficient că soția și copiii merg la biserică. Dacă nu-L mărturisiți pe Hristos în viața voastră, totul va fi pierdut pentru generațiile următoare.

Egumenul Trifon, starețul Mănăstirii Mântuitorului Atotmilostiv

Traducere: Denisa Borza

Sursa: www.pravmir.com       


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
1903

Cum ajung sărac cu duhul?

Recent, una dintre enoriașele mele mi-a scris, adresându-mi următoarea întrebare. Cu permisiunea ei, doresc să vă împărtășesc întrebarea și răspunsul meu, întrucât cred că este o întrebare pe care mulți dintre noi ne-o punem în diferite perioade ale vieții. Ea a scris: “ Mă întrebam cum să ajung smerită. Par să oscilez între mândrie și […]