Dumnezeu este cu noi

2472

Viața nu se sfârșește întotdeauna cu bine. Ne rugăm și totuși, lucrurile nu se petrec, câteodată, cum am plănuit. Apoi ne întrebăm adesea „De ce?”. Este aceasta o lecție pe care Dumnezeu încearcă să mi-o predea? Am făcut ceva pentru care plătesc acum?

Adevărul este că nu înțelegem întotdeauna motivul pentru ce ni se întâmplă în această viață. În calitate de creștini, câteodată ne gândim că lucrurile rele nu ar trebui să se întâmple oamenilor buni. Dar singurul lucru care ne-a fost promis vreodată în această viață, a fost că Dumnezeu va fi mereu cu noi.

El este cu noi când suntem plini de bucurie și El este cu noi când suntem plini de mâhnire. El ne poate duce prin cele mai grele vremuri dacă ne îndreptăm ochii și inimile mereu spre El. Ca ființe umane, simțim durere, mâhnire și suferință, dar în timpul călătoriei și al tuturor emoțiilor care pot apărea din cauza conflictului și schimbării nedorite, noi știm că El este cu noi și ne va aduce înapoi la odihnă. Mă ajută să-mi amintesc că nicio emoție nu durează veșnic. Toți ne întoarcem la nivelul de referință la un moment dat.

Căteodată, mă ajută să spun: „Doamne, te rog, fii cu noi”. Și chestia faină este că, imediat ce spun asta, mă aflu zicând: „Eu știu că ești”. Dumnezeu ne spune să-L chemăm când suntem în nevoie. Puterea Lui va răzbate prin încercările noastre. Dacă încercarea se rezolvă sau perspectiva noastră privitoare la ea se schimbă, vom trece prin dificultăși și vom găsi din nou odihna veșnică, dacă ne îndreptăm ochii spre El.

Deci, să ne îndreptăm ochii și inimile spre singurul adevăratul Dumnezeu,  Care ne poate duce prin încercările acestei vieți, astfel încât să trăim veșnic cu El.

 

Traducere: Denisa Borza

sursa pravmir.com


Articole postate de același autor
2092

Să învățăm limba credinței

Un psiholog pediatru a enunțat odată că, dacă nu crezi că un bebeluș este un geniu, atunci încearcă să înveți o limbă. Având în vedere că am lucrat în limba spaniolă mulți ani, știu că acest lucru este adevărat. Unul dintre primele lucruri pe care le înveți sunt poruncile – vino, stai jos, dormi, mănâncă […]


Foto