Cu ajutorul harului lui Dumnezeu putem trece peste orice suferință

1229

Cei cu inimile pline de mângâierea harului nestricăcios pot să rabde toate lipsurile și năpastele, prefăcându-le într-un praznic al bucuriei duhovnicești; însă foamea unei inimi împietrite, de la care s-a depărtat mângâierea dumnezeiască, este o suferință fără alinare.

Nu este chin mai mare decât acela al unei inimi nesimțitoare și învârtoșate, care nu mai știe să distingă Calea luminoasă a Proniei dumnezeiești, de cărările întunecate ale lumii acesteia. Însă, de-a lungul istoriei, au fost și oameni cu inimi pline de har, vase alese, luminate de duhul prorocesc, care au știut să deosebească Lumina Dumnezeiască, de întunericul acestei lumi.

 

(Arhimandritul Zaharia Zaharou, Omul cel tainic al inimii, Editura Basilica, București, p. 11-12)


Articole postate de același autor
750

Lansare de carte – „UNIVERSUL FERICIRII. Poezii pentru suflet”, de Maxim Melinte

Miercuri, 15 iunie 2022, Biblioteca Națională a Republicii Moldova a găzduit evenimentul de lansare a cărții “UNIVERSUL FERICIRII. Poezii pentru suflet”, semnată de pr. Maxim MELINTI, recent apărută la editura Pontos. Autorul sparge cu literele și gândurile sale zidul dintre creștini și biserică, dintre oameni și Dumnezeu. Protoiereul Maxim MELINTI, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” […]