Prea multă binecuvântare…

6819

Un Părinte Profesor, aflat la o conferinţă internaţională în Rusia pentru ceva vreme, nimereşte într-o seară la o familie de credincioşi care se oferă să îl şi găzduiască, măcar pentru o seară, mai ales că voiau să discute o problemă care îi măcina mult.

De ani şi ani, tânăra familie se tot ruga lui Dumnezeu să le binecuvânteze casa cu un prunc, şi rugăciunea lor rămânea mereu fară răspuns. De aceea, fiindcă au simţit că părintele profesor care le călcase în casă e un om cu totul deosebit, şi-au pus toată nădejdea, încă o dată, că poate Bunul Dumnezeu se va milostivi de ei, pentru rugăciunile invitatului de departe.

Părintele profesor îi încurajează şi le spune că se va ruga pentru ei şi Dumnezeu se va îndura, mai ales că atât de mult îşi doresc naştere de prunci.

Se termină conferinţa, părintele profesor pleacă spre casă… Trec anii, destul de mulţi, fară ca familia respectivă să se mai vadă cu părintele profesor.

Peste vreo opt-nouă ani, cele două părţi se întâlnesc, într-o emoţionantă revedere.

Ca şi cum L-ar fi prins pe Dumnezeu de picior, cu bucurie şi speranţă totodată, tatăl i se adresează Părintelui Profesor:

– Părinte, vă rog din suflet, nu vă mai rugaţi pentru noi! Opriţi, vă implorăm, rugăciunea! Că avem deja şase copii…

“200 întâmplări nostime din viaţa Părinţilor” – Culegere şi adaptare Romeo Petraşciuc. Editura Agnos, 2015


Articole Asemănătoare
5019

Rugăciune ascultată şi… nu prea

– Domnule student, îl întreabă părintele profesor pe tânărul teolog, spuneţi-mi, vă rog: toate rugăciunile, făcute din inimă si cu credinţă, sunt ascultate? Aflându-se deja riscant de aproape de a pica examenul, nefericitul nostru se gândeşte, se răzgândeşte, iar se gândeşte… Dacă răspunde că nu, atunci înseamnă că pune la îndoială bunătatea lui Dumnezeu şi […]

    Articole postate de același autor
    3133

    Vrei să mori fericit?

    Un om s-a dus odată la Sfântul Macarie, în pustie, şi i-a cerut să-i arate un mijloc de a muri fericit. – Mergi în curtea bisericii şi defaimă morţii, a fost răspunsul. Tânărul a făcut după cum a fost sfătuit, şi când s-a întors la Macarie a fost întrebat de răspunsul morţilor. – Nimic, a […]