Credincioșii soroceni au întâmpinat moaștele Fericitei Matrona din Moscova

162

În după amiaza zilei de miercuri, 21 noiembrie 2019, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, au fost aduse din Rusia, spre închinare dreptmăritorilor creştini, icoana şi părticele din moaştele Fericitei Matrona din Moscova.

Sfinţeniile au fost întâmpinate cu deosebită evlavie la intrarea în municipiul Soroca de către Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chişinăulu şi a Întregii Moldove, un sobor preoţesc, precum şi numeroși credincioşi dornici de a cere mijlocirea Sfintei Matrona în faţa Bunului şi Dreptului Dumnezeu.

Aceste sfințenii se vor afla în orașul Soroca până la data de 1 ianuarie 2020.

Sfânta Fericita Matrona, pe care Sfântul Ioan de Kronstadt a numit-o „al optulea stâlp al Rusiei” se bucură de o mare cinstire în rândul poporului rus, dar și la nivel internațional.

Matronușka se arată în visuri oamenilor și le spune: „Eu te voi ajuta, numai să vii la mine” Ea ajută pe toți care se adresează ei cu credință.

Să-L lăudăm pe Domnul pentru că ne învredicește să primim aceste mari sfințenii și să vestim că Fericita Maică Matrona este grabnic ajutătoare celor care, vin cu credință curată și nădejde pentru a-i cere mijlocirea în fața Mântuitorului Iisus Hristos.

Îndemnăm credincioşii drept-măritori pentru a da împreună cinstirea cuvenită acestei bineplăcute Sfinte a lui Dumnezeu!

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
495

Liturghie nocturnă de Anul Nou la Biserica „Sf. Ierarh Petru Movilă” din localitatea Dumbrava

Vă adresăm invitația de a petrece seara dintre ani la Biserica „Sf. Ierarh Petru Movilă” din localitatea Dumbrava. Vom săvârşi o slujbă de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic. Slujba de Priveghere va începe luni, 31 decembrie 2018, de la ora 21.00 și va continua cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Această slujbă constituie un bun prilej de a mulţumi […]