De sărbătoarea Soborului mai marilor Arhistrategi Mihail și Gavriil, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit alături de Întîistătătorii Bisericilor Ortodoxe a Ierusalimului și Rusă, în Catedrala „Hristos Mântuitorul”

157

La 21 noiembrie, de sărbătoarea Soborului mai marilor Arhistrategi Mihail și Gavriil dimpreună cu toți mai marii arhistrategi ai Puterilor celor fără-de-trup: Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil şi Varahiil si al tuturor cereștilor, fãrã de trupuri, Puteri, Preafericitul Patriarh al Ierusalimului Teofil al III-lea și Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Patriarhală „Hristos Mîntuitorul” din orașul Moscova.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a liturghisit în această zi alături de Întîistătătorii Bisericilor Ortodoxe a Ierusalimului și Rusă, împreună cu un impunător sobor de arhierei ai Bisericii din cuprinsul celor două Patriarhii.

Cântările Sfintei Liturghii au fost interpretate de corul Catedralei Patriarhale „Hristos Mântuitorul” (dirijor I.B. Tolkaceov).

Serviciul divin a fost transmis în direct de postul de televiziune «Soiuz».

După încheierea slujbei dumnezeiești Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril l-a salutat pe Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ierusalimului și pe toți cei prezenți în Catedrala „Hristos Mântuitorul”.

Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse: http://www.patriarchia.ru/md/db/text/5535238.html


Articole postate de același autor
3755

Oricâtă rugăciune şi nevoinţă am face, nu ne putem mântui dacă nu ne iubim

– Ce sfat deosebit daţi ucenicilor Prea Cuvioşiei Voastre, pe care i-aţi crescut şi învăţat voia lui Dumnezeu? – Să rămână în dragostea lui Hristos şi să se iubească unii pe alţii, cu dragostea cu care i-am iubit şi eu. Apoi, să ajute şi ei pe alţii la mântuire, să rămână sub ascultare în Biserica […]