De sărbătoarea Soborului mai marilor Arhistrategi Mihail și Gavriil, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit alături de Întîistătătorii Bisericilor Ortodoxe a Ierusalimului și Rusă, în Catedrala „Hristos Mântuitorul”

555

La 21 noiembrie, de sărbătoarea Soborului mai marilor Arhistrategi Mihail și Gavriil dimpreună cu toți mai marii arhistrategi ai Puterilor celor fără-de-trup: Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil şi Varahiil si al tuturor cereștilor, fãrã de trupuri, Puteri, Preafericitul Patriarh al Ierusalimului Teofil al III-lea și Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Patriarhală „Hristos Mîntuitorul” din orașul Moscova.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a liturghisit în această zi alături de Întîistătătorii Bisericilor Ortodoxe a Ierusalimului și Rusă, împreună cu un impunător sobor de arhierei ai Bisericii din cuprinsul celor două Patriarhii.

Cântările Sfintei Liturghii au fost interpretate de corul Catedralei Patriarhale „Hristos Mântuitorul” (dirijor I.B. Tolkaceov).

Serviciul divin a fost transmis în direct de postul de televiziune «Soiuz».

După încheierea slujbei dumnezeiești Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril l-a salutat pe Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ierusalimului și pe toți cei prezenți în Catedrala „Hristos Mântuitorul”.

Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse: http://www.patriarchia.ru/md/db/text/5535238.html


Articole postate de același autor
1303

Activități dedicate Învierii Domnului în Protopopiatul Râșcani

„Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?”  (Ioan 11, 25-26) În contextul îndemnului Domnului nostru Iisus Hristos, în or. Rîșcani s-au organizat mai multe activități consacrate măreţului praznic al Învierii, dar […]


Foto