Concursul ”Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”

1555

Pentru a trezi motivația participării la orele de religie, dar și la cursurile școlilor catehetice de pretutindeni din lume, Cabinetul metodic al Mitropoliei Moldovei împreună cu partenerii din România și diaspora, venim să oferim finalitate și feedback atât elevilor, cât și profesorilor/preoților/cateheților, ca o satisfacție pentru munca depusă și misiunea mărturisirii lui Dumnezeu prin participarea la proiectul educativ cu participare internațională ÎMPREUNĂ CU HRISTOS PRIN LUME ÎN MILENIUL III”, Ediția a VI-a, anul școlar 2021-2022.

Acest concurs se dorește a fi o altă formă a mărturisirii lui Dumnezeu, prin aplecarea spre studiul biblic, prin participarea la orele de religie/cateheză, prin timpul dedicat studiului învățăturilor celor sfinte și prin răspunsul fiecărui copil la chemarea din partea lui Dumnezeu.

Prin acest proiect se urmărește participarea elevilor și implicarea cadrelor didactice, preoților, cateheților care desfășoară ore de religie și activități de catehizare religioasă în școli de stat sau biserici, în vederea ancorării tinerilor la valorile morale creștine, într-o lume globalizată, o lume în care aceste valori sunt din ce în ce mai deteriorate. Prin activitățile proiectului, ne propunem scoaterea în evidență a calităților dobândite de elevii participanți din perspectiva unei învățări de performanță, bazată pe cunoștințe, abilități și atitudini, conform noului curriculum școlar.

Etapa I: ,,Hristos Se naște, slăviți-L!” – 18-19 decembrie 2021

Înscrierea participanților se va face în perioada 16.11.2021 – 17.12.2021.

După studierea regulamentuluiîndrumătorii/preoții/cateheții elevilor care doresc să se înscrie în proiect sunt rugați să completeze formularul de înscriere aflat la adresa: https://forms.gle/aC3BZMGuMyGifvmg8

Din partea participanților se solicită un calculator, tabletă sau telefon, o conexiune bună la internet și o adresă de e-mail valabilă, utilizată frecvent. Cei care vor avea de realizat eseuri în cadrul concursului trebuie să se asigure că au instalat programul/aplicaţia Microsoft Word pe dispozitivul pe care lucrează. Nu există număr limită de elevi pentru înscriere. Pentru corectitudinea datelor, coordonatorii vor înscrie participanții unul câte unulîn formular.

Concursul online va avea loc la data de 18-19 decembrie. El se va derula astfel: la ora 9.30, vor fi distribuite pe adresa de e-mail a profesorilor îndrumători/preoților/cateheților link-urile de conectare la platforma de concurs, diferențiate pe categoriile de vârstă menționate în prezentul regulament.

Elevii din clasele I și II, vor avea de realizat o creație plastică încadrată în motivul sărbătorii Nașterii Domnului, pe o temă dată, pusă la dispoziție în ziua concursului. Elevii de la clasele III-IV, respectiv V-VI, vor avea câte un formular ce va cuprinde cunoștințe religioase pe tema Nașterii Domnului. Începând de la clasa a VII-a până la a XII-a, elevii vor realiza un eseu pe tematica acestei sărbători, titlul fiind dat în ziua concursului.

 
Sursa: mitropolia.md

Articole postate de același autor
897

Duminica a XXIV-a după Cincizecime și a doua din Postul Nașterii Domnului, la Catedrala episcopală din Soroca

În Duminica a XXIV-a după Cincizecime și a doua din Postul Nașterii Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. În cuvântul de învățătură, adresat sutelor de credincioși prezenți, Preasfinția Sa a explicat sensurile […]