În Duminica a IV-a după Învierea Domnului, Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cotiujenii Mari

492

În Duminica a IV-a după Învierea Domnului, a Slăbănogului, 15 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca,Vicar mitropolitan, fiind însoțit de către protoiereul Nicolae CRAVEȚ, secretar al Vicariatului de Soroca, a vizitat parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești.

În dimineața zilei, Episcopul Sorocii fost întâmpinat de către protoiereul Vasile ROTARU, protopop de Șoldănești, protoiereul Ghenadie SERBENCIUC, paroh al bisericii și duhovnic al Protopopiatului Șoldănești, Dl Nicolae DOROGAN, primar al comunei Cotiujenii Mari și credincioșii din localitate.

Înainte de a începe Dumnezeiasca Liturghie, PS Ioan a  săvârșit rânduiala sfințirii catapetesmei nou montate.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, părintele paroh Ghenadie SERBENCIUC, a fost decorat cu dreptul de a purta mitră, iar protoiereul Ioan RÎPĂ, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din aceeași localitate a primit dreptul de a purta paliță și cruce cu pietre scumpe.

La slujba duminicală au mai participat egumena VERA (Spinei), stareța mănăstirii Cușelăuca, Dl Oleg SOLOMON, decan al Facultății de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae TESTEMIȚANU” din Moldova, băștinaș din Cotiujenii Mari și ctitor al bisericii din localitatea natală, alți binefăcători și credincioși, veniți la sărbătoare.

După Liturghie am adresat mesaj de felicitare părintelui Ghenadie, cu ocazia aniversării celor 30 ani de slujire preoțească, dar și tuturor celor prezenți cu prilejul prăznuirii perioadei pascale.

În perioada 8 mai 2007 – 23 mai 2008, Episcopul Ioan al Sorocii a îndeplinit funcția de paroh al bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Cotiujenii Mari și cea de protopop al bisericilor din raionul Șoldănești.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2397

Opt sunt gândurile din care pornesc toate răutăţile

Vezi, fiule, că opt sunt gândurile din care pornesc toate răutăţile: îndrăcirea pântecelui, desfrânarea, iubirea de arginţi, mânia, întristarea cea fără de vreme, trândăvirea, slava deşartă şi mândria. Acestea se luptă cu toţi oamenii. Iar tu, fiule, dacă vrei să biruieşti îndrăcirea pântecelui, iubeşte înfrânarea şi ai frică de Dumnezeu. Şi aşa o vei birui. […]