Ce au discutat Episcopii vicari și Secretarul Mitropoliei cu Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici

417

Marți, 10 martie, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Vicarii Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Episcopii Ioan și Siluan, împreună cu Secretarul Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș au avut o întrevedere la Reședința mitropolitană cu Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Discuția s-a axat pe elucidarea specificului și a modului în care se va desfășoara asistența duhovnicească în țara noastră, precum și alte măsuri în legătură cu extensia epidemiei cu Coronavirus.

Ministrul Corneliu Popovici a vorbit despre măsurile de prevenire și control întreprinse de Guvernul Republicii Moldova privind infecția cu Coronavirusul de tip nou.

În context, părțile au convenit asupra efectuării cu regularitate a curățeniei în lăcașurile de cult cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, precum și aerisirea permanentă a spațiilor, distribuirii pliantelor informative privind măsurile de prevenire ale infecției COVID-19, cetățenilor care participă la oficializarea slujbelor bisericești, informarea enoriașilor privind acțiunile care urmează a fi întreprinse în cazul apariției simptomelor clinice de infecție etc.

Menționăm că în Republica Moldova a fost instituit gradul de alertă Cod portocaliu la nivel național.

În urma acestei întâlniri, Direcția mitropolitană a publicat în a doua parte a zilei un comunicat cu Recomandările Bisericii în contextul primului caz de coronavirus confirmat în Republica Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1646

Dumnezeu este Lumină, iar absența Luminii provoacă întuneric

Părinții știu că, prin cădere, omul s-a îmbolnăvit, de vreme ce boala este întunecarea minții. De aceea se vorbește despre diagnostic și terapie. Diagnosticul este că omul suferă de boala asta care se cheamă păcat, care este întunecarea. Și de câte ori nu găsești termenul ăsta la Părinți, „întunecarea minții”? Permanent. Oriunde ai deschide un Părinte, toți […]


Foto