Adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni

966

Joi, 23 martie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a avut loc adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni. Adunarea a avut loc în Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Rezina.

La începutul adunării, Specialistul Superior SAÎI a DSE Ungheni, locotinentul major pentru situaţii de salvare, Dnl Vladimir GÎRBEA, a făcut o instruire de prevenire a situaţiilor excepţionale, îndemnând pe cucernicii părinţi să doteze Sfintele Biserici cu stingătoare şi să fie precauţi în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, de a evita incendiile.

În continuare, prot. Ştefan RÎMBU, Preşedintele Sectorului Eparhial Relaţii Culturale, a dat citire îndemnului Preasfinţitului PETRU, cu referire la Festivalul Pascal „Mâinele Mamei”, care se va desfăşura anul acesta în or. Nisporeni, pe data de 30 aprilie, în Duminica Sfintelor Femei Mironosiţe, menţionând importanţa, scopul şi necesitatea desfăşurării acestui Festival, ce are menirea de a valorifica şi perpetua frumoasele datini şi obiceiuri creştine, în aceste vremuri de secularizare şi de „năvălire” asupra datinilor noastre, a unor aşa-zise obiceiuri, străine de tradiţia noastră creştinească şi strămoşească.

Apoi, Părintele Protopop, prot. Bartolomeu TURTUREANU, a făcut câteva anunţuri şi îndemnuri cucernicilor părinţi:

  1. Să fie prezenţi sâmbăt, 25 martie, ora 13, la Marşul pentru Viaţă;
  2. Să fie prezenţi la Drumul Crucii, vineri 14 aprilie, ora 11, în or. Nisporeni;
  3. Să vină în seara Sfintei Învierii, la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” or. Ungheni, pentru a primi Focul Haric, ce se va aduce de la Ierusalim;
  4. Să se facă ordine în cimitire.

La finalul adunării a urmat darea de seamă, apoi, s-a săvârşit, ca de obicei, Taina Spovedaniei, unde toţi preoţii prezenţi s-au spovedit la duhovnicul Protopopiatului Ungheni, prot. Ioan GAJIM.

Următoarea Adunare a Protopopiatului va avea loc pe data de 25 aprilie la Biserica „Sfânta Treime” din satul Morenii Vechi.

sursa http://episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
2066

Neputințele și rănile voastre sunt cinstite mult la cer și râvnite de toate cetele îngerilor

Neputințele și rănile voastre sunt cinstite mult la cer și râvnite de toate cetele îngerilor. Există duioșie și mare înțelegere în lacrimile Maicii Domnului și în sângele pătruns de cuie și suliță și spini al Mântuitorului pentru neputințele noastre. Nu vă mâhniți de nimic. Zâmbiți în ascunsul vostru, că neputințele și rănile voastre sunt cinstite […]


Foto