Campania „Faţă către față” continuă: copiii cu necesităţi speciale din Capitală au primit dulciuri, jucării, cărţi cu poveşti şi produse alimentare

362

Moş Crăciun a venit ceva mai devreme pentru copiii cu necesităţi speciale din Capitală. Aceştia au primit dulciuri, jucării, cărţi cu poveşti, precum şi produse alimentare. Iniţiativa a venit din partea Bisericii cu hramul "Întimpinarea Domnului" de la Universitatea de Stat din Moldova. Fericirea a putut fi citită atât pe feţele copiilor, cât şi a părinţilor emoţionaţi.

Părinţii spun că darurile sunt binevenite, întrucât copiii lor sunt mai speciali:

"Copilul principalul să fie fericit, pentru că el mereu aşteaptă ceva nou. Suntem mai puţin socializați, iar aceste momente sunt bine venite şi foarte frumoase".

"Chiar şi o mică atenţie, contează foarte mult. Îndeosebi pentru copilul meu, este mai special, nu este ca cei sănătoşi, deşi eu cred că toţi copiii sunt egali, chiar dacă sunt bolnavi sau sănătoşi".

Organizatorii evenimentului spun că au lansat campania şi în mediul online, cu scopul de a sensibiliza cât mai mulţi oameni.

"Au fost invitaţi în special copii cu astfel de boli ca down, autism şi alte neputinţe, diverse dizabilităţi. Evident că nu doar copii vin, vin şi bătrâni singuratici, copii ţintuiţi la pat. Dar avem şi copii care sunt studenţi şi sunt din familii social vulnerabile şi în ultima vreme am încercat să le oferim o masă caldă", a declarat Octavian Moșin, preot.

Campania socială "Faţă către Faţă" a început în 19 decembrie de Sfântul Nicolae pe stil vechi şi se va încheia de Bobotează, în 19 ianuarie.

 

Sursa: publika.md


Articole postate de același autor
705

Citirea Acatistului Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hârbovăț în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

Miercuri, 27 mai 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Acatistul în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hârbovăț, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Tradițional, în fiecare zi de miercuri dimineață, creștinii Catedralei Episcopale își îndreaptă pașii spre sfântul locaș pentru a se ruga Maicii […]