În Duminica a XXVIII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”

320

În Duminica a XXVIII-a după Cincizecime, 20 decembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul arhieresc mixt al Catedralei Mitropolitane condus de Dna Dirijor Angela Angheni.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și soborul preoțesc al Catedralei centrale a țării.

În toate locaşurile de cult din cuprinsul Mitropoliei s-a citit astăzi Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca, capitolul al XVII-lea, versetele de la 12 la 19 care ne prezintă Vindecarea celor zece leproşi.

În această Duminică a Evangheliei vindecării celor zece leproşi suntem chemaţi să arătăm recunoştinţă, să aducem rugăciuni de mulţumire Preasfintei Treimi pentru darul vieţii, pentru sănătate şi pentru tot ajutorul primit în viaţă.

Evanghelia de astăzi ne cheamă să mulţumim părinţilor după trup, care ne-au crescut, educatorilor, învăţătorilor, profesorilor şi duhovnicilor care ne-au format intelectual şi duhovniceşte, celor care ne-au ajutat în vreme de boală, celor care ne-au întărit când eram slabi.

În cadrul Sfintei Liturghii dumincale, tânărul Andrei Svatuica a fost hirotonit în treapta de diacon, pe seama Catedralei Mitropolitane din Chișinău

La final, în dorinţa de a se împărtăși cu Hristos, credincioși de toate vârstele, s-au apropiat de Potirul Domnului Hristos pentru a primi Sfânta Împărtăşanie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
196

„Un dar pentru Înviere!”: Mai multe Centre Sociale ale Bisericii participă la Campania de Paști din acest an

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în perioada lunilor aprilie-mai, se desfășoară Campania de Paști pentru persoanele social-vulnerabile – „Un dar pentru Înviere!”, organizată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM. În acest sens, mai multe Centre Sociale ale Bisericii Ortodoxe din Moldova s-au alăturat săptămâna aceasta cu diverse acțiuni și inițiative social-filantropice cu […]