Blasfemie la adresa Bisericii Ortodoxe. Batjocura la adresa Sfintelor Icoane este promovată intens de media

1557

Asociația Siguranța Auto a lansat „Sfinții Neocrotitori ai Smartphone-Condusului”, pentru a atrage atenția că icoanele de mașină nu îi protejează pe șoferi de pericolele folosirii telefonului atunci când conduc.

Această asociație distribuie chiar și ilustrate șoferilor din trafic cu icoane ridiculizate care au pe chipul Mântuitorului, Îngerului protector și al Sf. Prooroc Ioan Botezătorul emoticoane vesele sau triste. Desigur că evenimentul a fost bine punctat în media și astfel am putut afla ca exista SF. Trolofimia Preacobitoarea, Sf. Zâmbarie Nevindecătorul, sau Sf. Clipocisie Gura de Plumb.

A necinsti sfintele icoane înseamnă a lua în deșert pe Însuși Dumnezeu, credem și mărturisim că aceasta este o nebunie și o blasfemie. Cei care au realizat această campanie nu au fost deloc inspirați, după cum se vede și în comunicatul transmis în mass-media.

 „A presupune că icoanele ne protejează în orice situație este pe cât de absurd, pe atât de periculos. Într-un fel, a crede că icoanele ne protejează de propria lipsă de responsabilitate socială înseamnă a crede în înseși ilustrațiile din imagine. Deși campanii de informare și educare cu privire la responsabilitatea la volan și siguranța rutieră s-au tot făcut, de-a lungul timpului, credem că prin umor putem îndrepta mai ușor moravurile, atenționând, astfel, printr-o altă abordare, mai actuală, că fenomenul sfinților ocrotitori ai smartphone-condusului nu există.” așa sună un comunicat al „Asociației Siguranța Auto”.

A face „umor” batjocorind Sfantul Chip al Mantuitorului Iisus Hristos, sfintele icoane, ăsta e cel mai ridicol lucru pe care-l poate face cineva.

sursa activenews.ro

sfintii-neocrotitori-ai-smartphone-condusului-800x1067


Articole Asemănătoare
3683

Tinerii trebuie să evite relațiile premaritale

Tinerii ortodocși trebuie să evite relațiile premaritale. Această regulă se referă și la persoanele care au hotărât să se căsătorească a doua oară. Vom mai spune o dată: relațiile sexuale întreținute înainte de căsătorie, chiar și cu viitorul soț, pot fi comparate cu săvârșirea Liturghiei în lipsa harului preoției. Pe prima o numim desfrânare, pe […]

Articole postate de același autor
2940

Ce mir aducem Domnului?

Un păhăruț de rachi, lucum și un pahar de apă rece pe o tavă de argint vechi- astfel întimpinau  mănăstirile grecești  de pe muntele Athos pe pelerini. Mănăstirea rusească de pe munte tot întimpină destul de bine, dar deja cu mult mai prozaic și mai modest. Iar în mănăstirile noastre se întimplă și așa: Inscripție […]


Foto