ANUNȚ! Direcția Mitropolitană va găzdui Training-ul pro viață „Cunoaște, iubește, acționează – împreună pentru viață!”

800

Cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, miercuri, 28 februarie 2018, ora 14.00, la Reședința Mitropolitană din Chișinău va fi organizat trainingul pentru viață „Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!”, susținut de către Alexandra Nadane, președintele Asociației Studenți pentru Viață din București.

Scopul general al trainingului este dezvoltarea culturii pentru viață, prin creșterea nivelului de informare în societate în ceea ce privește problematica pentru viață și prin dezvoltarea de mișcări pro-viață în comunitățile locale.

Alexandra Nadane va prezenta numeroase aspecte referitoare la creșterea gradului de informare pe temele: criza de sarcină, alternative la avort, sindromul post-avort, sprijinirea femeilor care au trecut prin criza de sarcină, indiferent dacă au păstrat copilul sau au făcut avort, istoria avortului în lume și în România, istoria mișcării pentru viață din lume și din România.

Obiectivele concrete sunt:

– stimularea activităților pro-viață în comunitatea locală;
– identificarea persoanelor care pot fi liderii unor grupe de participanți la Marșul pentru viață 2018 „O lume pentru viață” din 24 martie 2018 și a persoanelor care doresc să organizeze activități în Luna pentru viață 1 – 31 martie 2018.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
2361

Jack, copilul care NU a vrut să moară

Presa britanică aduce în atenție povestea lui Jack, nou născutul care a sfidat un act criminal precum avortul, și s-a născut sănătos. Jack are acum patru săptămâni, iar mama sa, tânăra Vicky Harper, în vârstă de 24 de ani, din localitatea scoțiană Caithness, știe, când îl ține în brațe, ce miracol s-a produs. Și că […]

Articole postate de același autor
1198

Mesajul PS Siluan, Episcop de Orhei, la Praznicul Nașterii Domnului

„Din slava Ta cerească Te coboară, Spre Betleemul sufletului meu Și-n staulul smereniei, Fecioară, Intrând, să naști pe Unul Dumnezeu”. (Întrupare, Maica Teodosia Lațcu) Prea Cuvioși și Prea Cucernici Părinți, Iubiți frați și surori, An de an, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos ne umple sufletul de bucurie duhovnicească, pentru că ea este împlinirea făgăduințelor și […]