Lecţie demonstrativă la disciplina Religie în gimnaziul din s. Rădeni, r. Strășeni

2326

Recent,  la gimnaziul din s. Rădeni, r. Strășeni  a avut loc o oră demonstrativă la obiectul religia. Lecția a fost condusă de d-na Olesea Manole, care este profesoară de religie în acest gimnaziu. 

Ora demonstrativă s-a desfășurat cu elevii clasei a IV-a, fiind abordată tema:„Osteneala postului – bucuria Învierii”. Elevilor li s-a vorbit post ca o poruncă a Bisericii Ortodoxe, dată spre folosul sufletelor și al trupurilor noastre. După exemplul Mantuitorului, postul a fost practicat și de Sfintii Apostoli înainte de a începe lucrarea lor de propovăduire a Evangheliei. Învățând și pe ucenicii și urmașii lor să practice postul unit cu rugăciunea. La această oră au asistat doamna Valentina Moraru, Inspector Metodist pe Arte a direcției Învățământ Strășeni, preotul Ioan Goncear, reprezentant al Sectorului Sinodal Învățământ Religios, d-na director Galina Panfil și d-na Natalia Panfil.

După desfășurarea orei, un grup de elevi ai şcolii și mici păstrători de tradiţii şi obiceiuri strămoşeşti au desfășurat o activitate extracurriculară cu genericul ,,Hristos Se naște slăviți-L”. Programul a cuprins: colinde, poezii, şi o scenetă reprezentând îndatorirea noastră creștină față de marea sărbătoare Naşterea Domnului Iisus Hristos fiind condus de profesoara de Religie Olesea Manole, având ca scop felul în care se răsfrâng obiceiurile prilejuite de sărbătorile de iarnă în sufletul poporului creștin ortodox.


Articole postate de același autor
656

Mărturisirea preoților din Glodeni

Miercuri, 21 martie 2018, protoiereul — blagocin Victor Guleac a convocat adunarea ordinară a preoților din circumscripție în biserica „Sfânta Treime” din satul Funduri Vechi, raionul Glodeni. Întrunirea a debutat cu liturghia Darurilor mai înainte sfințite, oficiată de părintele – paroh Ovidiu Zîcu. Au urmat rugăciunile pregătitoare pentru Taina Mărturisirii, citite de duhovnicul protoieriei, părintele […]