Lecţie demonstrativă la disciplina Religie în gimnaziul din s. Rădeni, r. Strășeni

3551

Recent,  la gimnaziul din s. Rădeni, r. Strășeni  a avut loc o oră demonstrativă la obiectul religia. Lecția a fost condusă de d-na Olesea Manole, care este profesoară de religie în acest gimnaziu. 

Ora demonstrativă s-a desfășurat cu elevii clasei a IV-a, fiind abordată tema:„Osteneala postului – bucuria Învierii”. Elevilor li s-a vorbit post ca o poruncă a Bisericii Ortodoxe, dată spre folosul sufletelor și al trupurilor noastre. După exemplul Mantuitorului, postul a fost practicat și de Sfintii Apostoli înainte de a începe lucrarea lor de propovăduire a Evangheliei. Învățând și pe ucenicii și urmașii lor să practice postul unit cu rugăciunea. La această oră au asistat doamna Valentina Moraru, Inspector Metodist pe Arte a direcției Învățământ Strășeni, preotul Ioan Goncear, reprezentant al Sectorului Sinodal Învățământ Religios, d-na director Galina Panfil și d-na Natalia Panfil.

După desfășurarea orei, un grup de elevi ai şcolii și mici păstrători de tradiţii şi obiceiuri strămoşeşti au desfășurat o activitate extracurriculară cu genericul ,,Hristos Se naște slăviți-L”. Programul a cuprins: colinde, poezii, şi o scenetă reprezentând îndatorirea noastră creștină față de marea sărbătoare Naşterea Domnului Iisus Hristos fiind condus de profesoara de Religie Olesea Manole, având ca scop felul în care se răsfrâng obiceiurile prilejuite de sărbătorile de iarnă în sufletul poporului creștin ortodox.


Articole postate de același autor
3041

Pr. Calistrat: Vorba rea răneşte mai rău ca o săgeată

Vorba rea RĂNEŞTE mai rău ca o săgeată! Sfântul Paisie ne dă un sfat pe care trebuie să-l ţineţi minte! „SĂ NU CREZI TOT CE AUZI!” Atunci când vorbim de rău, indiferent pe cine sau cu ce scop o facem, pentru că vorba rea are o mie de forme, trebuie să te gândeşti, că atunci, […]


Foto