Un rege african s-a convertit la Ortodoxie

1994

Regele Tchiffi Zie Jean Gervais al poporului Krou din Coasta de Fildeş a primit recent Taina Botezului.

El a fost botezat în muntele Athos de ieromonahul Dionisie de la Mănăstirea Cutlumuş şi a primit numele David, informează Orthochristian.com.

Tchiffi Zae Jean Gervais este şi secretarul general al Forumului suveranilor și liderilor tradiționali din Africa, forum înfiinţat în august 2008 în Benghazi (Libia). Sediul său se află în Sirte, Libia.

De asemenea, regele african convertit la Ortodoxie îndeplineşte şi funcţia de prim-cancelar al Regatului Unit al Africii o „platformă non-politică, de susţinere a dezvoltării sociale, care funcționează spre ajutorul Președinției și a Guvernului Național, a instituțiilor și a popoarelor în sprijinul planurilor naționale de dezvoltare”.

sursa http://basilica.ro


Articole postate de același autor
182

„În mormânt, Viaţă, pus ai fost, Hristoase…” Denia Prohodului Domnului la Mănăstirea Curchi

„În mormânt, Viaţă/Pus ai fost, Hristoase Şi s-au spăimântat oştirile în­gereşti,/Plecăciunea Ta cea multă preamărind. Dar cum mori, Viaţă,/Şi cum şezi în mormânt? / Şi împărăţia morţii Tu o zdro­beşti/Şi pe morţii cei din iad îi în­viezi?“ (Prohodul Domnului) În seara Sfintei şi Marei Vineri din Săptămâna Patimilor, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și […]