Mănăstirea „Sfântul M. Mc. Gheorghe” Suruceni în haine de sărbătoare

1716

„Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută, că Hristos a Înviat!”

Momente de trăire duhovnicească deosebită la Mănăstire în această Săptămâna Luminată. Bucurie izvorâtă din Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoarea ocrotitorului ceresc Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință și prăznuirea Icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”.

Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală a fost oficiată de către preoţii slujitori ai mănăstirii împreună cu protodiaconul Ioan Munteanu, răspunsurile la strană fiind date de către corul de maici. Mulțimea de credincioși împreună cu preoții și obștea monahală au fost într-un cuget și o simțire. Nimic mai înălțător și mai nobil decât a aduce doxologie Preasfintei Treimi. O Liturghie cu adevărat simțită și trăită duhovnicește de fiecare din cei prezenți. Sărbătoarea a fost un moment de sfințire, de binecuvântare și de comuniune între cler, monahii și credincioși. În asemenea momente nu ne rămâne decât să ne minunăm și să mulțumim Domnului pentru toate binefacerile Sale revărsate din belșug asupra noastră; să mulțumim Maicii Domnului, care este izvorul milei, dragostei și milostivirii; să mulțumim Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și tuturor sfinților pentru grija și dragostea lor față de noi. Să punem început bun fiecare, pentru a ne trăi viața după voia cea Sfântă a lui Dumnezeu. Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Amin!

sursa http://manastireasuruceni.md/


Articole Asemănătoare
3897

Să revenim la adevăratele hramuri!

Toamna este asociată nu doar cu strângerea roadelor, dar şi cu numeroasele hramuri ale bisericilor din micuţa noastră ţărişoară. Din luna septembrie până la începutul Postului Crăciunului lumea tot hrămuieşte. Unii serbează Naşterea Maicii Domnului (pop. Sfânta Marie Mică), alţii Acoperământul Maicii Domnului (pop. Pocroavele). Unii îi au drept protectori pe Cuvioasa Parascheva, Sf. Dumitru, […]

Articole postate de același autor
4308

„Pretind!” O minune la cerereune la cerere

Minunea care se va povesti acum, din păcate, nu s-a făcut prin bunăvoința lui Dumnezeu, ci la cererea insistentă a unei mame, care, nefericita, a considerat părerea și dorința ei mai corecte decât hotărârea dumnezeiască care fusese luată pentru binele fiului ei. De aceea, intrând ea în Biserica Maicii Domnului, împreună cu alți închinători, care […]