Mănăstirea „Sfântul M. Mc. Gheorghe” Suruceni în haine de sărbătoare

1573

„Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută, că Hristos a Înviat!”

Momente de trăire duhovnicească deosebită la Mănăstire în această Săptămâna Luminată. Bucurie izvorâtă din Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoarea ocrotitorului ceresc Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință și prăznuirea Icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”.

Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală a fost oficiată de către preoţii slujitori ai mănăstirii împreună cu protodiaconul Ioan Munteanu, răspunsurile la strană fiind date de către corul de maici. Mulțimea de credincioși împreună cu preoții și obștea monahală au fost într-un cuget și o simțire. Nimic mai înălțător și mai nobil decât a aduce doxologie Preasfintei Treimi. O Liturghie cu adevărat simțită și trăită duhovnicește de fiecare din cei prezenți. Sărbătoarea a fost un moment de sfințire, de binecuvântare și de comuniune între cler, monahii și credincioși. În asemenea momente nu ne rămâne decât să ne minunăm și să mulțumim Domnului pentru toate binefacerile Sale revărsate din belșug asupra noastră; să mulțumim Maicii Domnului, care este izvorul milei, dragostei și milostivirii; să mulțumim Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și tuturor sfinților pentru grija și dragostea lor față de noi. Să punem început bun fiecare, pentru a ne trăi viața după voia cea Sfântă a lui Dumnezeu. Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Amin!

sursa http://manastireasuruceni.md/


Articole Asemănătoare
1253

Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Lărguța, r. Cantemir, și-a celebrat hramul

La 8/21 noiembrie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă cinstește Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor Puterilor cerești celor fără de trupuri, zi în care mai multe biserici și localități din țara noastră își serbează hramul. Între acestea se află și tânăra biserică înălțată în cinstea „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”, din s. […]

Articole postate de același autor
1596

Duminica a IX-a dupa Rusalii. Umblarea pe mare

Soarele apusese deja şi venea întunericul. Hristos, Care mai devreme hrănise cu doi peşti şi cinci pâini o mare de oameni, S-a suit în munte ca să Se roage deosebi (Matei 14, 23). Iar ucenicii Săi au intrat în corabie şi au plecat spre celălalt ţărm. Intrând in corabie, mergeau în cealaltă parte a mării, […]