Mănăstirea „Sfântul M. Mc. Gheorghe” Suruceni în haine de sărbătoare

1321

„Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută, că Hristos a Înviat!”

Momente de trăire duhovnicească deosebită la Mănăstire în această Săptămâna Luminată. Bucurie izvorâtă din Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoarea ocrotitorului ceresc Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință și prăznuirea Icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”.

Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală a fost oficiată de către preoţii slujitori ai mănăstirii împreună cu protodiaconul Ioan Munteanu, răspunsurile la strană fiind date de către corul de maici. Mulțimea de credincioși împreună cu preoții și obștea monahală au fost într-un cuget și o simțire. Nimic mai înălțător și mai nobil decât a aduce doxologie Preasfintei Treimi. O Liturghie cu adevărat simțită și trăită duhovnicește de fiecare din cei prezenți. Sărbătoarea a fost un moment de sfințire, de binecuvântare și de comuniune între cler, monahii și credincioși. În asemenea momente nu ne rămâne decât să ne minunăm și să mulțumim Domnului pentru toate binefacerile Sale revărsate din belșug asupra noastră; să mulțumim Maicii Domnului, care este izvorul milei, dragostei și milostivirii; să mulțumim Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și tuturor sfinților pentru grija și dragostea lor față de noi. Să punem început bun fiecare, pentru a ne trăi viața după voia cea Sfântă a lui Dumnezeu. Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Amin!

sursa http://manastireasuruceni.md/


Articole Asemănătoare
3628

Zi de sărbătoare la Biserica ,,Sf. Irh. Nicolae” din cartierul Poşta Veche, Chișinău

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, enoriașii bisericii în construcție din cartierul Poşta Veche al capitalei îl cinstesc drept protector. Astfel, mulţime de credincioşi s-au adunat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pentru a-l cinsti pe marele ierarh și pentru a da laudă lui Dumnezeu. Ziua de sărbătoare a început cu sfințirea cea mică a apei, […]

Articole postate de același autor
893

Episcopul Ioan al Sorocii a vizitat localitatea Dumbrăveni, raionul Soroca

În prima parte a zilei de vineri, 27 iulie, Preasfințitul Ioan, episcopul Sorocii, însoțit fiind de către Protoiereul Nicolae CRAVEȚ, Secretar al Vicariatului de Soroca a vizitat satul Dumbrăveni, raionul Soroca. Parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din s. Vădeni, prot. Ștefan BULGARU l-a condus pe episcopul Sorocii la locul unde urmează să fie construită biserica […]


Foto