Mănăstirea „Sfântul M. Mc. Gheorghe” Suruceni în haine de sărbătoare

1110

„Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută, că Hristos a Înviat!”

Momente de trăire duhovnicească deosebită la Mănăstire în această Săptămâna Luminată. Bucurie izvorâtă din Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoarea ocrotitorului ceresc Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință și prăznuirea Icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”.

Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală a fost oficiată de către preoţii slujitori ai mănăstirii împreună cu protodiaconul Ioan Munteanu, răspunsurile la strană fiind date de către corul de maici. Mulțimea de credincioși împreună cu preoții și obștea monahală au fost într-un cuget și o simțire. Nimic mai înălțător și mai nobil decât a aduce doxologie Preasfintei Treimi. O Liturghie cu adevărat simțită și trăită duhovnicește de fiecare din cei prezenți. Sărbătoarea a fost un moment de sfințire, de binecuvântare și de comuniune între cler, monahii și credincioși. În asemenea momente nu ne rămâne decât să ne minunăm și să mulțumim Domnului pentru toate binefacerile Sale revărsate din belșug asupra noastră; să mulțumim Maicii Domnului, care este izvorul milei, dragostei și milostivirii; să mulțumim Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și tuturor sfinților pentru grija și dragostea lor față de noi. Să punem început bun fiecare, pentru a ne trăi viața după voia cea Sfântă a lui Dumnezeu. Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Amin!

sursa http://manastireasuruceni.md/


Articole Asemănătoare
2535

Ucraina: cum mai arata, in zi de hram, o manastire importanta din Donetsk

Manastirea Icoanei Maicii Domnului de la Iveron, situata în apropierea aeroportului Donețk, a fost bombardata continuu de către armata ucraineană. Mănăstirea a fost intemeiata ca apartinand de Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului, din localitatea Nikolskoie (formata din două comunități: comunitatea de călugări inchinata Sfantului Vasile cel Mare, și comunitatea de maici – în cinstea Sfantului Nicolae), […]

Articole postate de același autor
1876

„Născută la 24 de săptămâni fetița mea a supraviețuit unei sarcini de mare risc”

Sarcina mea a început ca multe altele. Două liniuțe la testul de sarcină, șoc, bucurie, apoi o dragoste copleșitoare.  Eu și soțul meu eram foarte entuziasmați. I-am mulțunit lui Dumnezeu pentru dar, pentru că ne-a dat încă o șansă după sarcina pierdută în primul trimestru. Creșteam o viață în interiorul meu și am început să […]