Nu râde niciodată de nenorocirea altuia

8943

Un băiețel cam răsfățat își bătea joc de o bătrânică gârbovă care trăia lângă școală. „Uitați-vă la ea parcă-i semnul întrebării”, – zicea el când o vedea. Alți copiii o compătimeau pe bătrânică, ajutându-i pe rând să aducă apă și lemne de foc.

Dar într-o zi s-a întâmplat o nenorocire. Niște muncitori din sat au reparat fântâna, care se afla între școală și ograda bătrânei, Lucrătorii au lăsat fântâna neacoperită și s-au dus să aducă ciment. Băiețelul răutăcios fugea pe alături de fântână și, călcând pe margine, s-a prăvălit în ea. Deși fântâna era adâncă, în ea era puțină apă. S-au adunat repede oamenii și l-au scos pe nenorocit repede din fântână, ducându-l în casă la bătrânică. Aceea l-a spălat, i-a bandajat rănile și l-a învelit cu o plapumă să se încălzească. Apoi a venit „ambulanța” și băiatul a fost internat în spital, unde a trebuit să petreacă mai multe zile.

S-a dovedit că își vătămase coloana vertebrală: nu mai putea să meargă drept, ci mergea puțin încovoiat.

În schimb băiatul și-a corectat purtarea, a devenit foarte liniștit, gânditor și respectuos. Spatele lui însă, așa și nu s-a mai îndrepat.

„Nu râde niciodată de nenorocirea altuia!”

Pr. Alexandru Iamandii
Extras din 153: Veniti de pranziti, Editura Cu drag, Chişinău 2012, p.57-58


Articole postate de același autor
4138

Transformaţi-vă relaţia de prietenie în căsătorie

De multe ori, chiar persoanele mature din jurul lor le spun: „mai bine nu vă grăbiţi, aveţi toată viaţa înainte; bucuraţi-vă acum, că după aceea apar greutăţile“. Deşi de multe ori sunt mesaje bine intenţionate, au totuşi efectul de a descuraja. Tinerii ajung să cântărească mai mult, fără a pune de multe ori în balanţă […]