A trecut la Domnul Arhimandritul Chiril (Pavlov)

3060

În seara zilei de 20 februarie 2017, la vârsta de 98 de ani, după o îndelungată perioadă de boală, a trecut la Domnul duhovnicul Mănăstirii Sfintei Treimi a Sfântului Serghie de Radonej, duhovnicul Patriarului Bisericii Ortodoxe Ruse Alexei II-lea, Arhimandritul Chiril Pavlov.

Părintele Chiril  (numele de mirean Ivan Dmitrievich) s-a nascut în regiunea Reazan în familia unor simpli ţărani. 

L-a descoperit pe Dumnezeu, aflându-se pe front, a găsit printre ruinele unei locuinţe o Evanghelie. El îşi amintea mult mai târziu: "Când am început să citesc Evanghelia, mi s-au deschis ochii spre tot ceea ce mă înconjoara...de atunci am mers cu Evaghelia şi nu mi-a mai fost teamă. Niciodată. Dumnezeu se afla lângă mine, iar eu nu mă mai temeam de nimic.... ”

La începutul anilor 2000, părintele a suferit un accident vascular cerebral,  în urma căruia a rămas imobilizat, ceea ce l-a lipsit de posibilitatea de a comunica cu lumea exterioară. Imobilizată la pat, a rămas răbdător în suferinţă, fiind sprijin și consolare pentru alții.

Au fost tipărite mai multe cărţi cu predici şi învăţături duhovnicesti ale Părintelui Chiril printre care: "Timpul pocăinţei", "Să căutăm mai întâi Împăraţia Cerurilor ", "Rugăciune către Maica Domnului", "Predici".

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii!

Traducere şi adaptare Natalia Lozan 

sursa pravoslavie.ru

 

 


Articole Asemănătoare
3265

Consecințele infidelităţii

Deși toate patimile ne depărtează de Hristos, aceasta pur și simplu distruge definitiv unirea noastră cu Domnul și ne desparte de El atâta timp cât nu ne vom fi curățit prin pocăință și nu ne vom fi unit iarăși cu El, Începutul și Izvorul vieții noastre. Gândiți-vă ce necinste pătimesc trupurile omenești atunci când ele […]

    Articole postate de același autor
    8111

    Canonul Sfântului Andrei Criteanul, un dialog sincer și binefăcător cu propria conștiință

    Acest imn liturgic, impresionant nu doar prin întinderea sa (este cea mai mare cântare din toată tradiția Bisericii răsăritene), ci mai ales prin conținut – fiind o meditație biblică, dar și o stăruitoare rugăciune de pocăință – îl are drept autor pe Sfântul Andrei Ierusalimiteanul sau Criteanul, trăitor în veacurile VII-VIII. Prima numire a sfântului […]